Hege E. Johansen"/>

Stappfullt julebordskip

860 finnmarkinger i julestemning boltret seg ombord på M/S Nordkapp da skipet lå i havn i Alta fredag og lørdag.

JULEBORDSSUKSESS: Mange altaværinger valgte å arrangere årets julebord ombord på M/S Nordkapp i helga.  Foto: Altaposten

nyheter

Det var med andre ord ikke så rent få som hadde valgt å legge årets julebord til den rutegående skuta, som klokken ni søndag morgen seilte videre til Hammerfest.

Gode tilbakemeldinger

Ifølge resepsjonist Anniken Holm deltok rundt 420 mennesker fordelt på to bordsetninger på julebord på båten fredag. Lørdag gjorde rundt 440 det samme.

– Det var temmelig fullt, og tilbakemeldingene vi har fått tilsier at gjestene våre har hygget seg og er veldig fornøyde, opplyser Holm, og forteller at de som hadde valgt å overnatte ombord betalte rundt 950 kroner per pers, inkludert julematen de fikk servert. De som hadde valgt å bare tilbringe kvelds- og nattetimene ombord før de dro hjem til sitt, betalte rundt 600 kroner hver for å boltre seg med tradisjonell julemat og svinge seg i maritime omgivelser.

Også en aktør

Kommunikasjonsrådgiver hos Hurtigruten ASA, Stein Lillebo, kan bekrefte at julebordshelga i Alta var fantastisk bra. Ifølge han tilsier ingenting at man ikke skal gjenta suksessen i årene som kommer. Men om man utvider til to helger i stedet for én, har man ikke tatt stilling til.

– Har du forståelse for at lokale aktører kaller dette melking av julebordsesongen?

– Vi oppfatter det ikke slik. Jeg tviler vel på at vi tar livsgrunnlaget fra noen på grunn av én julebordshelg i desember, sier Lillebo, og poengterer at Hurtigruten er en aktør på lik linje med de lokale.

– Likevel har vi selvsagt stor forståelse for at vi som kommersiell virksomhet oppfattes som en konkurrent. Men vi er jo også interessert i å tjene penger, slår Lillebo fast, og håper at Hurtigrutens julebordsatsing ikke blir oppfattet som en krig om Altas julebordsgjester.

– Nå har det riktignok vært smekkfullt hos oss også i helga, men det er ingen tvil om at livsgrunnlaget til oss som driver lokalt svekkes når hurtigruta fyller opp med julebordsgjester, sier Kari Flesvik, direktør ved Rica Hotel Alta.

For selv om ikke Rica har merket noe til hurtigrutas julebord i år, legger ikke direktøren skjul på at hun misliker det hun kaller melking av julebordssesongen.

– Og ringer du til Hammerfest, kan jeg forsikre deg om at næringa der liker det enda dårligere. Det er klart det er trasig, fastslår Flesvik, og medgir at det ikke blir enklere å drive på helårsbasis dersom de gode desemberhelgene seiler av gårde med skip som M/S Nordkapp.

Les alt i dagens papiravis!

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter