Magne Kveseth"/>

Ga 2,4 mill til samisk høgskole

Samisk høgskole i Kautokeino fikk i går en ekstern bevilgning.
nyheter

Bevilgningen fra Sparebanken lød på hele 2,4 millioner kroner. Pengene skal benyttes til et forskningsprosjekt.Samisk høgskole ble den desiderte vinneren når styret for sparebankens gavefond behandlet søknader om støtte. Høgskolen fikk 2 millioner 456.000 kroner fra gavefondet som for i år hadde 6 millioner kroner å tildele søkere fra Finnmark.

– Det er ingen bindinger til giveren i denne gaven, sa informasjonsdirektør Kjell Kolbeinsen til avisa.

Per Trygve Holmgren som er regionbankdirektør for Finnmark i Sparebank 1 Nord-Norge sa det ber første gang banken tildeler et så stort beløp til ett enkelt prosjekt.

Stort prosjekt

Anders J.H. Eira som er direktør for samisk høgskole takket for pengene og de skal brukes til et doktorgradsstipend.

Dette doktorgradsstipendet skal være del av det store forskningsprosjektet, Ealat som er et prosjekt på 18 millioner kroner initiert som del av det internasjonale polaråret. Prosjektet i Kautokeino ledes av professorene Svein Hirsch Mathisen og Ole Henrik Magga. Stipendiaten skal arbeide med problemstillinger knyttet til klima, reindrift og endringer i naturen, sa Anders J. H. Eira.

Fra gavefondet

Gavefondet til Sparebank1 Nord-Norge svulmer av penger. De 25 prosent av fjorårets overskudd som brukes til gavefond utgjør 104 millioner kroner for 2007. I dag gav de Samisk høgskole 2,4 millioner kroner til en doktorgradsstipendiat som skal jobbe med klimaspørsmål og samisk tradisjonskunnskap.

– Dette passer svært bra inn i vårt nordområdeperspektiv som vi håper skal lede til våre mål, nemlig å bli vitenskapelig høgskole først, dernest et samisk urfolksuniversitet, sa Anders.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter