– Er han Altas nye ordfører?

Snekrer flertallssamarbeid i helga.

NY ORDFØRER: Ronny Berg høyaktuell som ny ordfører i Alta i et borgerlig flertallsstyre.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Ronny Berg (Frp) har nå alle muligheter til å innfri sine egne og partiets ordførerambisjoner. Det legger han ikke skjul på.

– Som det største partiet på borgerlig side ser vi at flertallssmarbeidet med Ap, SV, KrF, MDG og Senterpartiet, som ble presentert med Monica Nielsen som ordfører, har brutt sammen. Derfor har jeg tatt initiativ for å bygge videre på et valgteknisk samarbeid med de fire tidligere borgerlige partiene som tok over styringen i 2011, til å bli et flertallssamarbeid hvor Senterpartiet inngår, bekrefter Berg.

Har forhandlet

Altaposten har vært kjent med at det både før og etter pressekonferansen der Monica Nielsen ble presentert som ny ordfører, har vært jobbet mot Senterpartiet for å få de til å bytte side. Ifølge Altapostens opplysninger skal Senterpartiet ha blitt lovet varaordørerposisjonen i en en ny borgerlig «lokalregjering». 

– Hva som er sagt eller gjort vil jeg ikke kommentere. Det jeg kan si er at jeg både før og etter valget har snakket med mange parti og politikere. Da flertallsstyret med Monica som ordfører var klart, konsentrerte vi oss om et valgteknisk samarbeid med de fire borgerlige partiene som samarbeidet i 2011. Nyheten i går kveld om at Senterpartiet har brutt ut gir nye muligheter for et borgerlig samarbeid.

– Blir du ordfører?

– Det vet man aldri, men jeg regner med at vi i løpet av helgen kan konkludere om det er grunnlag for et borgerlig flertallssamarbeid.

Fikk nei fra Venstre

Berg bekrefter at han tok kontakt med Venstre i timene og dagene etter valgresultatet for å se om Venstre kunne være interessert i å reetablere et nytt borgerlig flertallssamarbeid.

Tilbakemeldingen var at Venstre hadde lovet Ap at de skulle føre samtaler om å fortsette samarbeidet fra inneværende periode, og at Venstre ventet på at Ap skulle ta kontakt,  og at samarbeid med Ap/SV var mest sannsynlig for Venstre.

– Venstre har opptrådt svært ryddig, klargjør Berg.