– Har ingenting å snakke med Ap om

Takk for sist fra Venstre stopper Monica som ordfører.

ISFRONT: Ap og Monica Nielsen kunne sikret et stabilt styre med Venstre, men slamret i stedet døra ansiket på Trine Noodt. 

nyheter

Senterpartiet vraker samarbeidet med rød-gul-grønn-allianse og går til Frp, Høyre og Kp. Det som framstår som et politisk amatørskap i Ap gjør at partiet og Monica Nielsen kan se langt etter ordførerstolen hun var i ferd med å sette seg ned i. Det bekrefter Venstres toppkandidat Trine Noodt.

– Tilliten til Ap er borte. Det har de seg selv å takke for, og det er uaktuelt for Venstre å gå inn i noen samarbeidsforhandlinger med Ap etter at de har slamret døra rett i ansiktet på oss med tanke på et framtidig samarbeid, sier Noodt.

Hun legger til at Ap hadde alle muligheter til et stabilt flertallsstyre som inkluderte SV og Venstre, men valgte selv vekk Venstre.

– Har Ap opptrådt amatørmessig?

– Det får andre vurdere, men de har i alle fall ikke behandlet Venstre redelig, slår Noodt fast.

– Døra i ansiktet

Hun bekrefter overfor Altaposten at i det øyeblikk Ap undertegnet en avtale med SV, KrF, MDG og Senterpartiet om et samarbeid for de neste fire år, uten en gang å ha snakket med Venstre som hadde lovet samtaler med etter valget, var all tillit til kommunestyrets største parti over.

– Det forunderlige er at Ap hele tiden, også i valgkampen, har sagt at de ville forhandle med de parti som stod dem nærmest politisk, gjør det motsatte. Venstre og Ap har i sak etter sak stemt sammen de siste ett og halvt året av perioden som nå går mot slutten. Vi har fått en rekke tilbakemeldinger om at Ap har vært veldig fornøyd med samarbeidet. Nå var samarbeidet plutselig ingenting verdt.

Skolestruktursaken

Noodt viser til at Ap har hatt skolestruktursaken, som nå Senterpartiet bruker som motiv for å bryte avtalen, er den Ap har flagget som sin viktigste enkeltsak.

– Venstre er det partiet hvor Ap har høstet klarest støtte. Likevel vender Ap seg mot KrF som har vært partiet som sterkest har signalisert en løsning med store sentralskoler, påpeker Noodt.

Snakket sammen

Venstre-toppen vil ikke bekrefte at det har pågått forhandlinger de siste dagene for å få et nytt borgerlig flertall hvor nøkkelen har vært å hente Senterpartiet fra den røde siden til den blå.

– Nei, det kan jeg ikke kommentere. Jeg registrerer at Senterpartiet har brutt med Ap og at vi nå er i en helt ny situasjon.

– Kan du bekrefte at Høyre og Venstre, slik Altaposten antydet tidligere, har blitt ledet inn mot forsoning på grunn av omstendighetene?

– Det jeg kan si er at Venstre har lagt historien bak oss, og at vi ikke bærer noe nag til Høyre. Det har nok vært mer avisoverskrifter enn reell uenighet og Venstre utelukket ikke et framtidig tettere samarbeid med Høyre.