– Dette er en sjelden sak for altasamfunnet, og en sak vi gir aller høyeste prioritet, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen hos politiet i Vest-Finnmark.

I de fleste voldtektssaker er gjerningspersonen kjent for offeret, noe som etter all sannsynlighet ikke er tilfelle i denne saken. Mikalsen bekrefter derfor at de har å gjøre med en overfallsvoldtekt. Flere etterforskere og betydelige ressurser er satt inn, sier han.

– Vi jobber på åstedet også i dag, i tillegg til at vi naturligvis også driver taktisk etterforskning. Jeg kan bekrefte at kvinnen er hjemmehørende i Alta, sier Mikalsen.

Voldtekten fant sted like utenfor Parksenterets parkeringskjeller, og hele byggets nordøstlige hjørne ble søndag formiddag sperret av for publikum.

– En meget alvorlig sak, sier etterforskningsleder, som håper å ha flere opplysninger til publikum i morgen tirsdag. Hensynet til etterforskningen gjør at politiet foreløpig må være sparsommelige, kan vi melde.

Det var en tredjeperson som klokken 11.22 søndag meldte saken inn til politiet. Vedkommende hadde da vært i kontakt med fornærmede.

Politiet kunne tidlig opplyse at offeret ikke skal ha blitt påført store fysiske skader.