Ny Hollywood-stjerne klar for Wirkola-film

Willem Dafoe har takket ja til Tommy Wirkolas «What happened to Monday?».

Willem Dafoe får en sentral rolle i Tommy Wirkolas nye film.  Foto: Foto: Steffen Roth/Wikimedia Commons

nyheter

English version here.

Tommy Wirkola er nå inne i den første uka av opptakene til sin nye film «What happened to Monday?» i Romania. Han har allerede kapret stjerner som Noomi Rapace og Glenn Close, og nå er også siste hovedrolle besatt.

Overfor Radio Altas lyttere kunne Wirkola først avsløre nyheten fredag morgen.

– Ja, det stemmer. Vi har fått med en som har vært med i gamet lenge, nemlig Willem Dafoe, opplyser Wirkola.

Selve navnet kan være ukjent for mange, men det karakteristiske ansiktet til Dafoe gjør nok at mange husker ham fra hans roller i «Platoon», «Spiderman»-filmene og «The Grand Budapest Hotel». Dafoe er også Oscar-nominert to ganger.

– Det er viktig for oss å ha med en viss andel europeiske skuespillere for å tilfredsstille skatteordningen. Og derfor var vi i himmelen da vi oppdaget at Dafoe er gift med en europeisk kvinne, forteller Wirkola.

Og Willem Dafoe har en sentral rolle i «What happened to Monday?», som tar utgangspunkt i en fremtidsrettet verden hvor det bare er lov å ha ett barn på grunn av overbefolkning og hvordan en familie med syvlinger løser problematikken. Noomi Rapace spiller alle syv søstrene, som bare har lov å gå ut en gang i uka hver.

– Dafoe skal spille den personen som oppdro syvlingene og som har hatt en sterk påvirkning til hvorfor søstrene er som de er og hvordan de overlever i denne verdenen, forklarer Wirkola. Dafoe vil derfor være med i filmen gjennom en rekke tilbakeblikk.

Godt i gang

Tommy Wirkola har også fått fjorårets «europeen shooting star» til «What happened to Monday?»: Marwan Kenzari.

– Han er utrolig kul og har nylig vært med i nyinnspillingen av «Ben Hur», mener Wirkola, som syns det er godt å være i gang med filminga av «What happened to Monday?».

– De første seks ukene er det bare meg og Noomi, og det er utrolig teknisk krevende å filme en person i syv forskjellige roller. Men Noomi leverer som bare svarte og er en utrolig dyktig skuespiller, rapporterer Wirkola.