Ny Hollywood-stjerne klar for Wirkola-film

Willem Dafoe har takket ja til Tommy Wirkolas «What happened to Monday?».

Willem Dafoe får en sentral rolle i Tommy Wirkolas nye film.  Foto: Foto: Steffen Roth/Wikimedia Commons

nyheter

English version here.

Tommy Wirkola er nå inne i den første uka av opptakene til sin nye film «What happened to Monday?» i Romania. Han har allerede kapret stjerner som Noomi Rapace og Glenn Close, og nå er også siste hovedrolle besatt.

Overfor Radio Altas lyttere kunne Wirkola først avsløre nyheten fredag morgen.

– Ja, det stemmer. Vi har fått med en som har vært med i gamet lenge, nemlig Willem Dafoe, opplyser Wirkola.

Selve navnet kan være ukjent for mange, men det karakteristiske ansiktet til Dafoe gjør nok at mange husker ham fra hans roller i «Platoon», «Spiderman»-filmene og «The Grand Budapest Hotel». Dafoe er også Oscar-nominert to ganger.

– Det er viktig for oss å ha med en viss andel europeiske skuespillere for å tilfredsstille skatteordningen. Og derfor var vi i himmelen da vi oppdaget at Dafoe er gift med en europeisk kvinne, forteller Wirkola.

Og Willem Dafoe har en sentral rolle i «What happened to Monday?», som tar utgangspunkt i en fremtidsrettet verden hvor det bare er lov å ha ett barn på grunn av overbefolkning og hvordan en familie med syvlinger løser problematikken. Noomi Rapace spiller alle syv søstrene, som bare har lov å gå ut en gang i uka hver.

– Dafoe skal spille den personen som oppdro syvlingene og som har hatt en sterk påvirkning til hvorfor søstrene er som de er og hvordan de overlever i denne verdenen, forklarer Wirkola. Dafoe vil derfor være med i filmen gjennom en rekke tilbakeblikk.

Godt i gang

Tommy Wirkola har også fått fjorårets «europeen shooting star» til «What happened to Monday?»: Marwan Kenzari.

– Han er utrolig kul og har nylig vært med i nyinnspillingen av «Ben Hur», mener Wirkola, som syns det er godt å være i gang med filminga av «What happened to Monday?».

– De første seks ukene er det bare meg og Noomi, og det er utrolig teknisk krevende å filme en person i syv forskjellige roller. Men Noomi leverer som bare svarte og er en utrolig dyktig skuespiller, rapporterer Wirkola. 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter