Reddet fra grunn

Fiskebåt gikk på grunn i Bergsfjorden.

FRA ØVELSE: Dette bildet er av redningsskøyta Vekteren på øvelse i Bergsfjord.  Foto: Therese Stabrun

nyheter

De to ombord i båten måtte ha hjelp fra kystvakta og andre fiskebåter i nærheten, men skal være i god form, melder NRK Finnmark

Kystradioen i Vardø fikk inn meldingen klokken halv fem onsdag ettermiddag, fra et fartøy som oppholdt seg i Bergsfjorden.

Redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen forteller at båten ble skadet.

– Båten hadde gått på grunn og begynte etterhvert å ta inn vann, sier han til NRK.

Etter det Altaposten forstår skjedde grunnstøtingen i nærheten av Hummelvik i Bergsfjorden. Det var mange fiskebåter i nærheten da grunnstøtingen skjedde.

Cort Buck Rustad var blant dem som fikk melding om havsnød og kom raskt til stedet.

- Det var 2-3 fartøyer i nærheten, så det gikk bra med mannskapet. Ettersom det var lekkasje var det klokt å avvente hjelp fra redningsskøyta fra Hasvik som har pumpesystem, sier Buck Rustad til Altaposten.

Den 35 for store sjarken er av typen Malo, er nå fraktet til Bergsfjord med assistanse fra RS Gjert Wilhelmsen, der skadeomfanget på båten blir sjekket nærmere.


Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter