Magne Kveseth"/>

Altafisker tok rekordkveite

Alene i 31-fotingen Vaage av Talvik fikk Tom Richard Kristiansen dette beistet av ei kveite over ripa. Vekta stanset på 314,5 kilo.

BEIST: Dette er Norgesrekord etter krigen, visstnok ble det tatt ei kveite på 333 kilo utafor Hammerfest i mellomkrigsårene. Tom Richard Kristiansen blir bare smågutt ved siden av rekordkveita. 

nyheter

Den hittil største kveita som er registrert fanget i norsk økonomisk sone er på 290 kilo. Den rekorden fikk seg en alvorlig knekk da Tom Richard Kristiansen fra Talvik trakk garn utfor Sørøya lørdag.

Alene

– Jeg ror alene og hadde satt kveitegarn for andre gang. Da jeg trakk garna på torsdag fikk jeg ei kveite på litt over 200 kilo – og det var personlig rekord. Det var stort, men da jeg trakk garna igjen lørdag hadde dette rekordbeistet gått i garna – ja det var helt fantastisk, en utrolig opplevelse, dette er jo sånt som man bare drømmer om og som man har hørt gamlingan snakke om opp gjennom årene; at de fikk noen skikkelige beist utafor kysten her, sier Kristiansen, som var alene ombord i 31-fotingen da han fikk rekordkveita ombord.

Brukte bommen

– Det virker nesten litt utrolig at du klarte å få den om bord helt alene, hvordan gjorde du det?

– Da jeg fikk se hva som var i garnet, så må jeg ærlig innrømme at akkurat det lurte jeg litt på også; hvordan får jeg denne opp i båten, men så har jeg laga en bom og da jeg tok og heiv den på spellet så gikk det på et vis. Da hauet var oppe under bommen var det stadig vekk en hel del som skulle over rekka – for den var godt over tre meter, men jeg fikk det til på et vis – og holdt nok på en halv time eller tre kvarter bare med denne ene kveita, sier Tom Richard.

Les resten av den utrolige fiskehistorien i mandagsavisa!