Fire vil drifte bestillingstransport

– Vi forventet tilbud fra flere, sier samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi.

Bestillingstransporten skal være gjenkjennbar for brukerne, dermed vil større kjøretøy som utelukkende benyttes til Flexx-transport lakkeres i blått.  Foto: Illustrasjonsfoto

nyheter

Drift av Flexx-ruter (bestillingsruter) i Finnmark for perioden 2016 – 2020 har vært ute på anbud de siste månedene, og frist for innlevering av tilbud gikk ut i dag 15. juni klokka 12. Ved fristens utløp var det kommet inn tilbud fra fire aktører. Samtlige er fra Nord-Norge.

Samferdselsavdelinga i Finnmark fylkeskommune gjennomførte i dag anbudsåpning for Flexx-anbudet, og det er fire aktører som har levert tilbud på rutene.

– Vi forventet tilbud fra flere aktører da det har vært dialog med flere interesserte i anbudsperioden, sier samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi, men er likevel fornøyde med å ha mottatt disse fire tilbudene.

– Det vil ennå ta litt tid før kontrakter kan signeres, forteller Holm-Varsi videre, da innkomne tilbud skal sendes over for evaluering hos Asplan Viak. De vil kvalitetssikre at vi har fått tilbud som er i tråd med de krav vi har satt i anbudet.  

17 anbudspakker
– Det har vært totalt 25 bestillingsruter fordelt på 17 anbudspakker i utlysningen, sier Holm-Varsi, og disse omfatter både bestillingsruter i distriktene, samt enkelte by- og flybussruter.

– Bestillingsrutene må forhåndsbestilles, og vil kun gjennomføres dersom noen har bestilt tur på ruta.

Kjøretøy som benyttes til Flexx-transport vil være profilert med egne kjennemerker, slik at det er tydelig at disse gjennomfører bestillingstransport i Finnmark.

– Større kjøretøy som utelukkende benyttes til Flexx-transport vil lakkeres i blått, mens mindre kjøretøy vil profileres med skilt/logo. Slik ønsker Finnmark fylkeskommune å bygge opp merkevarenavnet Flexx i Finnmark slik at bestillingstransporten er gjenkjennbar for brukerne, avslutter Holm-Varsi, som håper og tror at passasjerene vil ta godt i mot de nye bestillingsrutene og den nye profilen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter