– Jeg blir stolt av å høre slikt!

Dansk storavis: – Et ualmindeligt interessant krigsmuseum.

ROSES: Tirpitz-museet i Kåfjord omtales i svært positivt ordelag i den danske storavisen BT.  Foto: Skjermdump / Arkiv

nyheter

I en lengre nettreportasje publisert i dag konstaterer den danske avisen BT (Berlingske Tidende) at Tirpitz-museet i Kåfjord absolutt er verdt et besøk. I et Nord-Norge som er intet mindre enn en «overdådig buffet for folk som elsker en aktiv ferie» slår avisa fast at man med fordel kan legge turen til det «ualminnelig interessante krigsmuseet».

Museumsbestyrer Even Blomkvist legger ikke skjul på at han setter pris på rosen:

– Jøss, det var litt av en tilbakemelding å få. Jeg blir stolt av å høre slikt! Jeg har jo fått høre lignende ros av besøkende som har en helt spesiell interesse for historien, men å få høre dette fra en såpass stor, utenlandsk avis, det synes jeg var skikkelig artig, sier han.

BT vier naturlig nok mesteparten av reportasjen sin til å fortelle om «stålkæmpen på 251 meters længde, der ragede 36 meter op over vandoverfladen på sit højeste punkt og stillede med en kampvægt på omtrent 43.000 ton».

Men også Blomkvists livsverk får romslig med plass.

– Personlig setter jeg veldig stor pris på at folk liker det de opplever. Jeg har lagt svært mye arbeid i museet, og gode tilbakemeldinger fra medier så vel som fra besøkende virker veldig inspirerende på meg.

– Hvordan er den jevne tilbakemeldingen fra turistene som kommer?

– De fleste er veldig overrasket over hvor bra vi har klart å få det her, det er faktisk den generelle tilbakemeldingen. Folk synes museet er bedre enn de på forhånd hadde forestilt seg, og det er forferdelig artig å høre, sier han.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter