– Hunden sto og åt på ryggen til den levende reinkalven

– Dette er noe av det verste jeg har sett!
nyheter

Dette groteske synet møtte Einar Forsberg i Kåfjord.

I går ettermiddag gikk Einar Forsberg tur på Kreta i Kåfjord. Der så han en fjorårsreinkalv ligge helt i ro, mens en løshund av typen Airedale-terrier gnog løs på bakre del av ryggen til reinen. Bildene Forsberg tok taler for seg.

Måtte avlive kalven

– Dette er noe av det verste jeg har sett. Hunden sto og spiste på ryggen til den levende reinkalven og det nyttet ikke å jage den vekk heller, sier Forsberg.

Han sier han ofte går turer og rekreerer på Kreta, men noe likt dette har han aldri sett før. Forsberg sier han har undersøkt litt for å forsøke å finne ut hvem som eier hunden, men har endt opp med å anmelde forholdet til politiet. Det var en person til på Kreta i går ettermiddag, en bobilturist, men hunden tilhørte ikke han. Etter at hunden var jagd vekk ble reinkalven avlivet for å spare den for lidelsene etter at hunden hadde bitt den til blods.

Hadde gått hardt for seg

Gårdbruker og hundekjører Kristian Walseth i Mathisdalen ble tilkalt for å avlive reinkalven, og han er ikke mild i sin dom mot dem som slipper hundene løs på denne måten.

– Jeg har selv 60 hunder, og man kan være uheldig ved at en stikker av, men vi klarer stort sett å holde dem inne. Her hadde det tydeligvis gått hardt for seg. Når en hund først går til angrep på rein, som er en drøvtygger, så går reinen i sjokk. Hunden går på ryggen og den ser på dette som lek, mens et rovdyr går i strupen for å drepe. Nei, dette her var ille! Hunden var i tillegg aggressiv mot Forsberg da han tok bilder, sier Walseth som avlivet reinkalven for å spare den for mer lidelse.

– Ryggen var helt perforert og jeg synes det er for ille at folk ikke kan holde hunden sin i bånd. Vi har vært rundt om for å finne ut hvem sin hun det kan være, men ingen av dem vi oppsøkte da vi lette etter hunden har kjennskap til den, sier Walseth.

Han håper de finner hunden, som tydeligvis har fått smaken på blod, før den jager mer rein i området.

Saken er meldt til politiet, men det har ikke lykkes Altaposten å finne ut hva politiet vil gjøre med saken.