Magne Kveseth"/>

Vil bygge flyplass på gammelstripa

Hotellsatsinga i Kautokeino kan ende med storflyplass. Det mener hotellinvestor Gullik Hansen.

VIL BYGGE: Gullik Hansen og Klemet Erland Hætta mener tiden er inne for å se nærmere på flyplassplanene.  Foto: Odd Magne Haugen

POSITIV: Bjørn Kjos har også engasjert seg i planene om en flyplass i Kautokeino.  Foto: Poppe, Cornelius

nyheter

Nå sier nemlig alle ja til flyplassbygging i Kautokeino. Flyttsamelistas ordførerkandidat Anders S. Buljo, hotellkongen Olav Thon og flyselskapsgründer Bjørn Kjos i Norwegian vil alle ha storflyplass i Kautokeino.

Må satse

Førstekandidaten på Flyttsamelista, Anders S. Buljo, mener det må satses skikkelig på turisme og tror det er et stort potensial for nye arbeidsplasser i reiselivsnæringa i kommunen.

– Vi har den gamle flystripa på plass og det er ingen grunn til at ikke hele dette området skal kunne brukes til ny flyplass, sier Buljo. Som i denne forbindelsen ikke er redd for å miste arealer til reindrifta.Destinasjonen

Investor Gullik Hansen i Sentrum Eiendom slår fast at kommunen bør få en skikkelig flyplass når man er ferdig med hotellet – og destinasjon Kautokeino er en realitet.

– Hvis vi sier at en begynnelse blir flybuss fra Alta til Kautokeino etter 1. juni neste år når hotellet åpner, så må vi parallelt med dette begynne å jobbe med flyplassen. Det er greit å lande i Kautokeino i all slags vær. Vi skal samarbeide med reindrifta og vi må få Avinor med i planleggingen. Turismen kommer til å bli veldig viktig for Kautokeino i de kommende årene, og selv om det er flyplass i Alta, kan vi se mot Fredrikstad og Rygge hvor man nå satser kommersielt på flyruter derfra, sier Gullik Hansen.

Les mer i dagens papiravis!

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter