Finner ikke parkering

Bobilturister føler seg ikke velkommen i Alta.

P3 i Alta sentrum  Foto: Kita Eilertsen

nyheter

– Alta ligger langt etter andre byer i å ønske bobiler velkommen. Her er ingen parkeringsplass, eller opplysninger om steder der en bobil kan stå over natta. Ønsker vi å handle, eller gå på kino eller restaurant, har vi ingen steder å parkere, sier en bobilturist som ønsker å være anonym.

Han har vært i Alta med bobilen sin mange ganger. Han har vært andre steder også, og forteller om langt bedre forhold både i Hammerfest og andre, større byer. For ikke å snakke om lille Havøysund, som har 6-7 opparbeidete plasser med strømuttak i sentrum.

– Det er et savn når man kommer til Alta at man aldri kan parkere på skikkelig vis med bobilen, sier han.

Må til campingplass

Det eneste alternativet er å sjekke inn på campingplass. Skal de være lengre tid i Alta, er det også det beste alternativet. Der får de ro. Der får de også tømme doen, om de ikke kjører til Talvik.

– Men vi må ha muligheter for å parkere i Alta sentrum, når vi skal handle og lignende. Det må være mulig å stå en natt eller to for en rimelig døgnpris i byen, mener han.

Parkeringsetaten i Alta kommune sier situasjonen er vanskelig i sentrum.

– Bobiler kan parkere på vanlig plass. Man kan ta to lommer etter hverandre. Da står de gratis etter klokken 17.00. Og så har vi noen kantparkeringer, nederst på P3.  Men det er generelt veldig vanskelig for bobiler og større kjøretøy å parkere i sentrum, sier avdelingsleder Merete Iren Simonsen.

Mister handel

– Hvis man hadde klart å skilte med at de plassene som er der, er reservert for bobiler og campingvogner, hadde det vært greit. Det hadde vært lettere å finne plass om de ikke var opptatt av småbiler, sier leder Unn Tove Nilsen i Norsk Bobil- og Caravanklubb, avdeling Alta.

Hun sier de vil jobbe mer med denne saken i caravanklubben.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter