– Er du ung, blakk og kreativ?

Da kan det vanke penger fra statskassa.

TILBYR PENGER: Johanne Halsnes Århus fra Frifond kommer til Alta og Kautokeino for å fortelle om gode støtteordninger til kreative ungdommer.   Foto: Pressefoto

nyheter

Onsdag og torsdag denne uka kommer representanter fra Frifond til henholdsvis Alta og Kautokeino for å treffe ungdommer som driver med ulike former for kunst og kultur, og som trenger penger til dette.

– Frifond gir støtte til svært mye, utenom idrett. Eksempler er film, skateramper, musikk, dans, teater, LAN, festivaler, debatter, magasin, kurs og veldig mye annet, sier  Johanne Halsnes Århus, organisasjonsrådgiver i Frifond barn og unge og LNU - Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Ingen søknadsfrister

Frifond er en nasjonal støtteordning som LNU og Norsk Musikkråd forvalter på vegne av Kulturdepartementet.

– Vi deler ut økonomisk støtte til ungdomsaktivitet i hele landet, vi har ingen søknadsfrister og kort behandlingstid. Kommunal og annen statlig aktivitet kan vi ikke gi penger til, men kommunen kan være med som støttespiller og tilrettelegger. Man trenger ikke være en registrert organisasjon for å søke Frifond, skilter Århus med.

Pizza og brus

Onsdag holdes det åpent infomøte på Huset i Alta klokka 18.00, mens det dagen derpå er Kautokeino som får besøk. Her blir møtet lagt til Klubben, i kjelleren på kulturhuset og tidspunktet er klokka 19.00. Århus håper mange finner veien til arrangementene.

– Vi stiller med gratis pizza og brus, og tar i mot spørsmål underveis.