Atle og Espen forårsaket storutrykning av bevæpnet politi

– Vi burde nok ringt dem en ekstra gang.

NATURTRO: Det var dette plastvåpenet som skapte trøbbel for Atle Tegle Åmodt, til venstre, og Espen Henriksen lørdag kveld.   Foto: Reiulf Grønnevik

nyheter

Sent lørdag kveld fikk politiet i Alta flere meldinger om en mann som var observert med våpen i Alta sentrum.
– Det kom to politibiler, fullastet med bevæpnet politi, forteller Atle Tegle Åmodt.

Det var nemlig han og tre studiekamerater som var grunnen til politiets utrykning.

Ga beskjed

Tegle Åmodt og Espen Henriksen studerer medieproduksjon ved UiT og holder i disse dager på med eksamensfilmen sin. Og det var filmen som skapte litt dramatikk i sentrum lørdag kveld.

– Vi holder på med en krimfilm der et våpen er involvert. Derfor oppsøkte vi politistasjonen på fredag for å gi dem beskjed. Han vi snakket med sa det var greit, så da regnet vi med at alt var i orden. Men den beskjeden har vedkommende vi snakket med, tydeligvis ikke gitt videre, sier Tegle Åmodt.

Fullt bevæpnet

For like før innspillingen var over, kom det først én politibil.

– Jeg trodde de bare skulle sjekke at alt gikk riktig for seg. Men så kom det en bil til og plutselig hoppet det en haug bevæpnede politi ut fra bilene, forteller Tegle Åmodt.

– Vi skjønte først ikke hva som skjedde, men fikk etter hvert forklart dem at vi holdt på med filminnspilling. Da hadde vi allerede pakket ned våpenet, så de la ned sine våpen da de forsto hva som foregikk, sier Henriksen.

Dramatisk melding

Guttene trodde de gjorde alt riktig. De hadde gitt beskjed til politiet, de hadde med seg lys, kamera og de som filmet hadde på seg refleksvest. Men det var tydeligvis ikke nok.

– Politiet sa de hadde fått flere meldinger om en mann som løp rundt med AG3 i sentrum. Det hørtes jo veldig dramatisk ut, sier Tegle Åmodt, som lover å være ekstra nøye neste gang.

– Vi burde nok ringt politiet en ekstra gang da vi startet innspillingen. Men det er nok uansett siste gang vi viser oss med lekevåpen i sentrum, sier studentene.