Legger seg flate etter ulovlig åpning

Felleskjøpet skylder ikke på andre enn seg selv etter åpningstabben.

ULOVLIG ÅPNING: Felleskjøpets nye butikk har ikke tillatelsene som trengs.  Foto: Vidar Kristensen

nyheter

27. november åpnet Felleskjøpet sin nye butikk i Alta, til tross for at de ikke hadde brukstillatelse og fortsatt mangler en slik.

– En rekke uheldige omstendigheter gjorde at dette ikke gikk som det skulle. Vi kan ikke klage på kommunen. De følger bare reglene og det må man tross alt sette pris på, påpeker eiendomssjef i Felleskjøpet sentralt, Per Jacobsen.

To tomter blir én

Felleskjøpet har åpnet butikk på nabotomta til den gamle butikken i Bossekopfjæra. Tomta fikk de gjennom et makebytte med skiferleverandør Minera. Og her starter problemene. De to tomtene skal nemlig gjennom en sammenføyning, med felles festenummer, for at det nye bygget skal få brukstillatelse. Tross heftig epost-korrenspondanse mellom Sweco, som er ansvarlig søker for Felleskjøpet, Felleskjøpets advokat Geir Hegle og Alta kommune, er problemet fortsatt uløst.

Samme dag som nybutikken åpnet fosøkte Sweco å løse saken per epost.

– Sweco Norge AS er ansvarlig søker i byggesaken, og jeg sendte en epost i går til tiltakshaver, advokat og andre involverte parter om at bygningen ikke kan tas i bruk dersom det ikke foreligger brukstillatelse. Jeg har nå mottatt en epost fra direktør i Felleskjøpet, Per Jacobsen, om at de ikke har noe valg med henhold til åpning, og at de åpner klokken 10 i dag som planlagt, skrev Marianne Nødtvedt i Sweco til Alta kommune.

Jobber på spreng

– Vi har etterspurt denne dokumentasjonen fra Felleskjøpet og Sweco helt siden en oppstartskonferanse vi hadde i mai 2011, opplyser Trond Inge Heitmann i Alta kommune.

Det er vanlig med ovetredelsesgebyr i slike saker, men kommunen kan i verste fall stenge butikken.

– Vi håper dette er løst i løpet av uka. Vi har vært uheldig. Blant annet fordi Fefo hadde stengt ei hel uke grunnet kursing, og vi fikk derfor ikke de to signaturene vi trengte, opplyser Jacobsen.

– I tillegg har Statens kartverk hatt en feil i sine papirer rundt denne tomta, som har forsinket prosessen ytterligere, sier advokat Geir Hegle.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter