Vidar Kristensen"/>

Støtter europavei fra Karesuando

Finske myndigheter ønsker å forlenge europavei 45 fra Karesuando til Alta.

VEIEN TIL EUROPA: Fra Alta til Sicilia på samme europavei; det kan bli resultatet dersom Rv93 omklassifiseres. (Foto: Magne Kveseth) 

nyheter

I et intervju med NRK Troms og Finnmark sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete seg positiv til å omklassifisere Rv93 mellom Alta og finskegrensa til europavei. Men noen oppgradering av veien vil det ikke umiddelbart være penger til.

– Det er ikke satt av midler til opp-pussing av E45, dette handler rett og slett om en navneendring, presiserer hun overfor NRK.

Navarsete mener en europavei vil gjøre det lettere for turister å orientere seg til Finnmark.

28 mil europavei

I sommer ble innenriksveien i Sverige, den godt kjente parallellveien til E4 med nummeret 45, omklassifisert til europavei. E45 ender i dag i grenselandsbyen Karesuando. Nå har finske myndigheter tatt initiativ til å forlenge E45 gjennom Finland, over grensa til Norge og helt fram til Alta, totalt 28 mil.

Dersom forslaget får gjennomslag vil det bli den fjerde lengste europaveien, og den vil strekke seg fra Alta til Sicilia i Italia.

Svært positivt, synes Kautokeino-ordfører Klemet Erland Hætta.

– En oppgradering til europavei vil kanalisere mer trafikk gjennom Kautokeino, og det vil jo selvfølgelig komme oss til gode, fastslår Hætta overfor NRK.

Les hele saken i dagens Altaposten.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter