– Opererte vekk sine samiske og kvenske trekk

Hollywood-stjernen med aner fra Finnmark vil se mer europeisk ut, mener professor.

FJERNET SAMISKE TREKK: Ifølge en professor i finsk kultur kan filmstjernen Renee Zellweger, som har opphav fra Finnmark, ha operert ansiktet for å fjerne samiske og kvenske trekk. 

nyheter

Filmstjernen Renee Zellweger har fått utført kirurgi i ansiktet for å se mer europeisk ut, mener professor Edward Dutton i finsk kultur ved Oulo universitet, ifølge Daily Mail.

– Med sveitsisk far og en mor som er delvis kvensk og delvis samisk, har Renee et noe «østlig» utseende, sier Dutton til nettstedet.

Han mener Zellwegger kan ha foretatt en operasjon som gjør at de smale øynene og høye kinnbeina kommer mindre tydelig frem enn tidligere.

– Jeg mistenker at hun har gjort en plastisk operasjon som gjør at hun ser mindre samisk og kvensk ute, og mer typisk nordeuropeisk, fastholder han overfor Daily Mail.

Han sier det er en lang tradisjon for at det finske folk ønsker å se mer typisk europeiske ut, og mener Zellwegger med dette bidrar til å gjøre Hollywood enda mer «plastisk».

Renee Zellweger er kjent fra en rekke store produksjoner, som «Bridget Jones»-filmene. Hennes mor er vokst opp i Kirkenes og Ekkerøy ved Vadsø.