Lille Las Vegas

En rekke altaværinger var på plass da en hemmelig pokerturnering ble avviklet på Bjørnefjell denne helga.

TEXAS: En spiller i 20-årene forteller at det er helt Texas og at pengene flyter på pokerbordene etter hvert som folk blir slått ut av den ulovlige pokerturneringen. 

nyheter

Turneringen var forkledd som NNM i poker, men i realiteten var det bare en stor pokerturnering, der folk fra hele Nord-Norge, Oslo og flere fra Sverige deltok. Av forhåndspåmeldte er folk fra Tromsø, Bodø, Alta, Harstad, Skjervøy, Ballangen, Bodø, Evenes, Kiruna, Boden, Narvik, Oslo, Sortland, Hammerfest, Sørreisa og en rekke andre små og store steder. Turneringen er like ulovlig i Sverige som den ville ha vært i Norge, men ingen andre enn deltakerne vet at det var penger involvert. Store penger. Førstepremien var på 100.000 kroner.

– Helt vilt

– Jeg så litt på et av side games-bordene i en pause av turneringen. Det var helt vilt, med enkeltpotter på langt over 10.000 kroner. Jeg prøvde å telle hvor mye en litt eldre, ganske beruset fyr tapte, men ga opp å telle da han hadde tapt 30.000 kroner på kort tid. De som ikke kan spillet godt, som ikke har tålmodigheten, blir spist rått her oppe, forteller en pokerspiller til Altaposten.

Forholdsregler

Etter at pokerturneringen ble omtalt i avise Tromsø tok arrangørene litt flere forholdsregler.

Skiltet med pil mot rommene hvor pokerspillet foregikk, ble for eksempel effektivt fjernet. Men spillet fortsatte til langt på natt, natt til søndag.

Da klokken viste 17.30 lørdag var det ni spillere igjen på finalebordet. De spilte om hele premiepotten, som totalt var på over 300.000 kroner.

Les hele saken i dagens Altaposten.