Tok storlaks på 1,39 meter

Karianne Johansen tok laksen i Altaelva fredag.

Karianne Johansen med storlaksen på 1,39 meter  Foto: privat

Storlaksen hadde et enormt nebb.   Foto: privat

nyheter

Det var like før de skulle avslutte forsøksfisket i forrige uke, at Karianne Johansen fikk storingen på kroken, på fiskeplassen Øvre Sierra fredag.

- Dette var det siste kastet før vi skulle avslutte. Da fikk jeg denne laksen. Jeg skjønte straks at det var en stor fisk, forteller Karianne Johansen til Altaposten.

Fisken var litt treg, og rømte ikke så mye ut. Den sto i stedet og rugga i elva. Hun brukte ikke særlig lang tid på å få den inn.

- Da jeg fikk den inn, så jeg at den var enorm, det var nesten så jeg svimte av, forteller hun.

Nesten 1,40

Nå hadde de ikke vekt med seg, og laksen har nok vært en god del tyngre i sommer. Men målene viste at den var en meter og 39 centimeter lang. Omkretsen  foran ryggfinna, var på 71 centimeter.

- Noen sier den kan ha vært opp mot 30 kilo da den kom opp i elva, sier fiskeren.

Nina og Ali

Laksefisket i Altaelva er avsluttet for lenge siden. Det som pågår nå, er forsøksfiske, eller prøvefiske for å se hvor mye oppdrettsfisk som er i elva. Fisket gjøres som et samarbeid mellom NINA (Norsk institutt for naturforskning) og ALI (Alta Laksefiskeri Interessentskap). Fisket blir gjort med sluk, og all laks blir sluppet ut igjen.

- Vi fisket blant annet for å ta skjellprøver, og for å finne ut hvor stor andel oppdrettfisk det var i elva, forklarer hun.

Stor opplevelse

For Karianne ble dette en stor fiskeopplevelse. Selv om hun har fisket veldig mye i Altaelva opp gjennom årene, har hun aldri fått en så stor laks.

- Den største jeg har tatt før, var på 20 kilo. I år har jeg hatt en dårlig sesong. Har fisket nesten hver dag før Sankthans, og flere fiskedøgn i sommer. Likevel har jeg bare fått en grils, ler hun.

- Så denne berga sesongen min. Laksen ble sluppet ut igjen, og er gyteklar. Nå kan genene hans føres videre, og det er kjempebra at det er noe svære beist igjen i Altaelva, fastslår laksefiskeren som nok innser at hun aldri vil få en så stor laks på kroken igjen.