Sparket og slo sønnen (5)

Alta-gutt (5) ble slått og sparket i hodet av faren.

Illustrasjonsfoto  Foto: Scanpix

nyheter

En pappa i 30-årene fra Alta er dømt for å ha slått og sparket sin sønn en eller flere ganger på kroppen og i hodet og/eller ansiktet. Volden skjedde hjemme, et sted en liten gutt skal kunne føle seg trygg.

Gutten hadde på forhånd forklart seg i dommeravhør, og ble trodd av Alta tingrett. Han hadde forklart at faren flere ganger hadde sparket og slått han i familiens hjem.

Forholdene tilskrives fra før januar 2013.

Mannen møtte ikke i retten, og hadde ikke erkjent straffeskyld.  Tiltalte møtte ikke til hovedforhandlingen, og har heller ikke hatt kontakt med sin oppnevnte advokat.

Retten fant det bevist at tiltalte har slått og sparket gutten, og var klar over hva han gjorde. Retten bemerket dessuten at forgåelsen har skjedd i guttens hjem, og av hans egen far. Hjemmet er et sted hvor både barn og andre skal føle seg trygge.

«Volden må ha fremstått som svært skremmende og bidratt til å skape utrygghet for fornærmede.» står det i dommen fra Alta tingrett.

Mannen må betale en bot på 12.000 kroner, samt gi oppreisning på 15.000 kroner til gutten.

Aktor i saken, Are B. Meedby ved Alta lensmannskontor, sier påtalemyndigheten har sett på saken som et engangstilfelle.

– Retten har sett på saken likt som oss, at dette er et engangstilfelle. Det er årsaken til at påtalemyndigheten har lagt ned en påstand om en relativt mild straff i dette tilfellet, sier Meedbye.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter