Starter rullebane-jobben

Snart kommer lekteren «Mona» til Alta for å fylle ut flystripa.
nyheter

– Vår lekter har kommet til Norge og vil komme til Alta om et par uker. Først må vi bygge ferdig kaia, sier Asgeir Loftsson i Leonhard Nilsen og Sønner (LNS).

Lekteren tar 25 lastebillass, eller 250 kubikkmeter masse om gangen.

Kaia, det vil si den midlertidige utskipningsanretningen, skal bygges ved tunnelinnslaget på Storvikeidet. Det er egentlig bare en liten rampe i betong og stål, som skal fjernes etterpå.

– Vi måtte bare ordne med byggetillatelse og en dispensasjon fra reguleringsplanen, sier ordfører Laila Davidsen, som har vært en sterk pådriver for dette prosjektet.

Når kaia er klar, kan LNS begynne å frakte masser til utfylling på Alta lufthavn. LNS har kjøpt inn lekteren kun for dette formålet.

– Det har vært en stor investering for oss. Jeg tror det vil gå greit å få inntjening på den, sier Loftsson.

Henter og tømmer

«Mona» vil hente tunnelmassene fra kaia ved siden av tunnelpåhugget. Deretter seiler den direkte til lufthavna, der lekteren blir losset med fire store lastebildumpere.

– Det er til sammen mellom 400.000 og 500.000 kubikkmeter masse. I alle fall i denne omgang, forteller Loftsson.

Han legger ikke skjul på at de blir veldig glade dersom det viser seg at det blir snakk om å fylle enda mer masse ved lufthavna.

Ligge til kai

Når lekteren ligger i Bukta, har den fått plass ved marinekaia.

– Vi har laget en liggeplass for lekteren når den skal ligge her, så den har et sted å være når den ikke er på oppdrag. De gangene det vil kollidere med andre fartøy, får lekteren legge seg for anker ute i Bukta. Dette er et helt kurant oppdrag for oss, sier havnekonsulent Ketil Iki.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter