Lei kranglinga - dro på vennskapstur til Hammerfest

Ble møtt med hjertevarme i oljebyen.

VARME OG GLEDE: Anod Ali (med hijab) og Sisa-vennene storkoste seg hos frivillighetssentralen i Hammerfest.   Foto: Privat

nyheter

Sisa kultursenter har sett seg inderlig lei på kranglinga mellom Alta og Hammerfest og fant ut at dette ville iallefall ikke de være med på.

– Nei, nå fant vi ut at vi måtte gjøre noe for å styrke vennskapsbåndet til naboen vår, sier Geir Kåre Henriksen, Sisa-ansatt og opprinnelig hammerfesting.

MELLOM BARKEN OG VEDEN?: Geir Kåre Henriksen er fra Hammerfest, bor i Alta og elsker begge byene. Nå vil han bare ha fred.   Foto: Magne Kveseth

Dermed bestemte han og de andre Sisa-vennene seg for å tromme sammen en gjeng flyktninger og altaværinger for å dra på vennskapstur.

Coop i Bossekop og Nornett ble spurt om å sponse deler av busskostnadene, noe de villig bidro med, og torsdag bar det avgårde.

JULESTEMNING: Det var ordentlig julestemning da Sisa ble møtt av frivillighetssentralen i Hammerfest sist uke.   Foto: Privat

– Vi har veldig god kontakt med frivillighetssentralen i Hammerfest og det var dit vi tok turen først. Her ble vi møtte med deilig mat og trivelig samvær, samtidig som vi etterpå fikk oss en rundtur i byen med Knut Arne Iversen, reiselivssjef og tidligere håndballspiller i Tyskland og Alta, som guide.

– Jeg synes bare hele striden er trist

Hammerfest-beboer mener vi voksne er dårlige forbilder for barna.

 

Vi var blant annet ved gjenreisningsmuseet og det var mange flyktninger som syntes det var veldig interessant å se at faktisk hele Finnmark ble brent under krigen, men at vi i dag har bygget opp alt og har blitt et så bra samfunn. Det gir håp for de som kommer fra krigen, eksempelvis i Syria, mener Henriksen.

– Det  var en veldig positiv tur, og for meg var det jo ekstra artig å treffe gamle kjente i gatene. De fleste ler av denne kranglinga mellom byene. Når det kommer til folk flest tror jeg ikke det stikker så dypt, sier Henriksen.


Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter