Vant med krabbe og rein

Universal Foods UB fra Kirkenes vant kokkekampen under Matuka 2017.

VINNER: Julia Andersen fra Kirkenes videregående skole sammen med håndtlanger Ida Johansen og juryen.   Foto: UE Finnmark

nyheter

Ungdomsbedriften vant med retter av krabbe, rein og grønn fristelse. Bedriften består av tre elever, men ble representert av Jula S. Andersen. Hun deltok i alle delene av Matuka, også Kokkekampen.

VINNER: Julia Andersen med sin håndtlanger Ida Johansen vant kokkekampen under Matuka.   Foto: UE Finnmark

Dermed trådte Ida Johansen fra VG1 i Vardø til som håndtlanger. Det viste seg å være nok til å overbevise i konkurransen.

Med iver, lyst og vilje kan man nå langt, og dette beviste Julia både for seg selv og alle andre.

Juryen hadde ingen lett jobb med det høye nivået kokkekamp hadde. Ungdommen har virkelig vist at de er både kreative og innovative på kjøkkenet, og at tilhørighet til eget lokalsamfunn er deres hjerte nært. Det var en jevn og spennende kamp, så juryen hadde ingen lett jobb foran seg på jurymøtet etter kokkekampen. De kom frem til en vinner, og denne er de samstemte om.

VANT MED REIN: Viddas stolthet heter retten som Julia Andersen vant kokkekampen med. Den består av reinbiff fylt med blå Gavio-ost og urter, og ble servert med grønnsaker, champignon, tyttebær og gulløyepoteter og rødvinssaus.   Foto: UE Finnmark

 

Juryen besto av Neil Lupton/kokk, Tom Andreas Hætta/Fylkesmannen i Finnmark, Tor Emil Sivertsen/Varangerkokken og Sander Kristiansen/lærling og tidligere deltaker i matprosjektet.

Sju Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt «Finnmarksmat i fremtiden». Disse elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes, i tillegg til to gjesteelever fra samarbeidsskolen i Milano, Carlo Porta.
 

Matuka 2017 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø videregående skole, ble uka avsluttet med kokkekamp i Glasshuset (flerbrukshuset) i Vardø, skriver Ungt Entreprenørskap Finnmark i en pressemelding.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter