Historisk forelesning på Haldde

45 mennesker gikk til Halddetoppen for å høre om Kristian Birkelands nordlysforskning.

NORDLYSEKSPERT: Asgeir Brekke er professor og en av nåtidens største nordlyseksperter. Her holder han foredrag om arven etter Birkeland oppe på Haldde.   Foto: UiT/ Inger Elin Utis

nyheter

I spektakulære omgivelser oppe på Halddetoppen, 907 meter over havet, hadde UiT Norges arktiske universitet invitert til Lørdagsuniversitet «Arven etter Birkeland».

– Vi visste ikke hvor mange som ville komme. Det er jo nydelig høstvær, men det kunne jo være fare for snø. Det er derfor helt overveldende at så mange kom. Det er nydelig høstvær og fønvind på toppen, sier seniorrådgiver Inger Elin Utsi ved UiT Norges arktiske universitet.

Hun sto bak den praktiske delen av arrangementet og serverte lapskaus til gjestene.

FORSKNINGSDAGENE: Historisk lørdagsuniversitet om nordlysforskninga til Kristian Birkeland - på Halddetoppen.   Foto: UiT/Inger Elin Utsi

 

Solid nordlysekspert

Asgeir Brekke, professor emeritus i fysikk ved UiT er en av Norges fremste eksperter på nordlys. Han har publisert 120 vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler og skrevet 15 bøker.


Universitetet hadde på forhånd anbefalt å ta med godt med klær, mat og drikke til den tre timer lange turen opp.

NYDELIG HØSTVÆR: Over 40 hadde tatt turen til Haldde for å høre om arven etter Birkeland.   Foto: UiT/Inger Elin Utsi

 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter