Kurt Ek er direktør og styreleder for Alta Fargehandel AS og en del av kjeden Fargerike. Sist helg mottok Ek en æresbevisning da han ble kårets til årets Fargeriking i kjeden.

Gjort noe riktig– Dette ser jeg på som en stor ære. Jeg har vært med i kjeden fra starten for rundt 20 år siden og når kjeden årlig plukker ut en ansatt fra de 115 til 120 ulike butikkene i Fargerike, så må det kanskje bety at jeg har gjort noe som er ansett som riktig, sier Ek.

Han forteller at det er en del bestemte kriterier som skal oppfylles for at man kan bli såkalt «fargeriking».

Juryen begrunner utnevnelsen slik: «Ek har vist fremragende lederegenskaper og evne til å stadig utvikle bedriften i et begrenset geografisk marked. Han har vært en viktig stemme i sin region og i kjeden; en som folk lytter til. Han sløser ikke med ordene og er ikke en som søker oppmerksomhet eller rampelys, men blir lagt merke til med sitt behagelige vesen og sine alltid velvalgte og kloke ord. Han er en hedersmann.», het det under tildelingen.

Driver god butikk

– Grunnlaget for å få en slik pris er nedfelt i noen kriterier som man skal oppfylle. Fargerike er hovedsakelig en butikkjede, men rundt halvparten av bedriftene i kjeden har også en egen håndverksavdeling, slik som vi, sier Ek.

Og Alta Fargehandel AS som Kurt Ek eier og driver sammen med sønnene Morten og Thomas, hadde i 2014 totale driftsinntekter på 27,9 millioner kroner med et årsresultat på 3 millioner. Resultat før skatt var på 4,1 millioner kroner og av dette gikk 1,133 millioner til kemneren i form av selskapsskatt.