– Nå får jeg sparken!

Havnet utenfor veien to ganger på samme dag – på sitt første oppdrag.

ULYKKESDAG: Han kunne ikke annet enn å smile oppgitt, Esa Jarkko, som kjørte av veien på Aronnes i dag.  Foto: Vidar Kristensen

nyheter

Torsdag ble definitivt ikke den svenske trailersjåføren Esa Jarkko sin dag.

For bare to dager siden, tirsdag denne uka, fikk den erfarne trailersjåføren jobb i et svensk transporfirma. Sjåføren, som ifølge eget utsagn har hele 35 år med plettfri kjøring bak seg og blant annet har jobbet flere år med malm-transport, startet med godt mot ut på sitt første oppdrag – frakt av kjøkkeninnredninger fra Kalix til Hammerfest.

PLANTA I GRØFTA: To ganger måtte svenske Esa Jarkko ha hjelp etter å ha havnet i grøfta. Her fra dagens utforkjøring nummer to.  Foto: Vidar Kristensen

Men i Alta ble det stopp. Ikke bare en, men to ganger:

– Jeg kom kjørende inn en trang passasje her i Alta, skulle svinge, og så så jeg at jeg kom for langt ut. Hjulet havnet utenfor veiskuldra, og bilen ble trukket ned i grøfta. Jeg havnet utenfor og måtte ha hjelp fra Viking for å komme meg opp, forklarer Jarkko.

Altaposten får bekreftet at denne utforkjøringen hendte på Holtenjordet, på vestsiden av byen.

Nesten-kollisjon

Etter å ha blitt trukket opp fortsatte turen mot Hammerfest. Drøyt fem kilometer senere, og fortsatt midt i Alta, skjer uhellet igjen.

MAKS UFLAKS: To ganger måtte svenske Esa Jarkko ha hjelp etter å ha havnet i grøfta. Her fra dagens utforkjøring nummer to.  Foto: Vidar Kristensen

Jarkko kjører bak en Mercedes langs 50-sonen på Aronnesveien. Ved Alta kristne grunnskole, der 50-sonen blir til 30, bremser en Mercedes foran han.

– Jeg holdt på å kjøre «rakt inn i» en Mercedes som bremset opp. Under bremsingen tok framhjulet tak i snøskavla. Det var ingenting å gjøre, bare slippe rattet, forklarer Jarkko til Altaposten.

– Sikker på at jeg får sparken

På forhånd hadde sjefen gitt han beskjed om at han ville være sikret fast jobb om han kjørte pent på sitt første oppdrag:

– Men sånn gikk det jo ikke. Sjefen sa «jeg skal se hvordan du kjører, er det bra så får du beholde jobben». Men det får jeg ikke, jeg er sikker på at nå får jeg sparken. Jeg har jo bare jobbet to dager her, sier sjåføren, og konstaterer at han løste oppdraget under pari:

DRAHJELP: For andre gang i dag kom Viking til unnsetning for Esa Jarkko.  Foto: Vidar Kristensen

– Og det er jo trasig. Jeg har hatt førerkort i 35 år, jeg har kjørt flere forskjellige tunge kjøretøy og aldri hatt problemer. Og så plutselig skjer alt, på en og samme dag, sier han til slutt.