- Dette har de fått godt til!

Kong Harald var synlig imponert av ishotellet.

IMPONERT: Kong Harald under et besøk på ishotellet Sorrisniva Igloo .   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

nyheter

- Dette var veldig fint. Det har de fått godt til, sa kongen da han forlot den iskalde attraksjonen og det høyst midlertidige hotellet, der 12 personer var booket inn for kvelden. Knut Saxe Kjeldsberg var guide under den lille titten innom hotellet. Han har da også vært en av de sentrale iskunstnerne under utformingen av figurene. Det har blitt et imponerende skue.

Kong Harald er i Alta i anledning laksekonferansen som starter tirsdag formiddag, men mandagskvelden skulle han tilbringe med gode  venner i laksestua i Sorrisniva. Etter sin årvisse tur til Mikkeli i Altaelva i juli, har han knyttet mange vennskapsbånd med stakere og andre. Fra ALI var både daglig leder Tor-Erland Nilsen og styreleder Hasse Kjeldsberg på plass.

Det var naturligvis kongelig kvalitet på maten som ble servert. Lokale råvarer sto på menyen, det vil si ovnsbakt laks, fra et lukket oppdrettsanlegg vel og merke. Deretter ble det ytrefilet av skogens konge, det vil si elg av beste merke. Avslutningsvis ble det mousse-kake med multer, naturligvis.