– Han kom og møtte oss i døra og ble nok litt forfær, sier Unni Eriksen, som har overbrakt Altapostens julestjerne til mannen som er halvt fransk og halvt hammerfesting, men har gitt hele hjertet sitt til Nuvsvåg.

– Fabrice står på for bygda hele tiden. Det er mange som har gjort mye for Nuvsvåg, men han slår alle rekorder. Nå er han på farten dag og natt for å vurdere skredfaren, forteller Eriksen.

Gode ting

– Jeg setter veldig stor pris på julestjerna. Når man engasjerer seg kan man også gjøre feil iblant, og da får man høre det. Det er fint at folk også legger merke til når man gjør gode ting, sier Caline.

– Han er en fantastisk flott mann som tar alle på alvor og er behjelpelig. Er det noe som skjer, kan vi bare gå inn på Nuvsvåg-sida og se. Vi har hatt flere som har vært engasjert, men han slår alle rekorder, sier Unni.

Ut med kajakk

Fabrice har kjempet i årevis for skoletilbudet i bygda. Han er leder i utviklingslaget (bygdelag) og sitter i kommunestyret. Han har også gått skredkurs og er nå den som kan vurdere skredfaren gjennom vinteren.

– Jeg var på vurdering tre dager i forrige uke. Torsdag padlet jeg til skredområdet, sier han.

– Er det forsvarlig å legge ut med kajakk nå?

– Hadde det ikke vært vær til det, hadde det ikke gått. Men det er en stor fordel å se området fra sjøen, fastslår han.

Veldig hyggelig

Fabrice synes det er hyggelig at folk verdsetter den innsatsen han gjør.

– Det setter jeg stor pris på – og det gir inspirasjon til å fortsette, sier han.

Men han forteller også om mye energi som brukes til å kjempe for at bygda skal overleve.

Til Hammerfest

– Vi kjemper for samferdsel og nå kjemper vi for å kunne fiske lokalt. Jeg skulle ønske jeg hadde litt energi til å skape noe også, sier han.

Jula skal Fabrice feire med onkelen sin i Hammerfest og besøke morens grav der.

– Jeg har handlet mat i Nuvsvåg for å ta det med til Hammerfest – det motsatte av det mange gjør. For butikken i Nuvsvåg har godt utvalg i både ribbe, pinnekjøtt, reinsteik og fenalår, sier lokalpatrioten.