Da BULs 2003-jenter ville overrekke Altapostens julestjerne til håndballtrener Lise Nilsen og fotballtrener Karl Jørgen Steen var det fint å ha en muldvarp under samme tak. Datteren Maiken hadde allerede noen lagvenninner på besøk uten at mamma og pappa så på det som unormalt. Da ytterligere fire jenter kom på døra ble overraskelsen avslørt.

– Dere er de beste trenerene i verden. Derfor skal dere få Altapostens julestjerne, sa jentene nærmest i kor etter at de hadde fått husherren til å stoppe snøfreseren og bli med inn i gangen der fruen Lise raskt ble hentet ut fra stua.

– Nå skjønner jeg hvorfor vi fikk beskjed om å vente litt med å kjøre ut, sa Steen og henvendte seg til sin smilende datter.

Halve livet er veldig lenge

– Dere har faktisk trent oss siden vi var seks år og gikk i første klasse. Altså halve livet vårt, det er veldig lenge, sa 12-åringene som hadde følgende beskrivelse av de to trenerne:

– De er alltid så blide og snille. Men dem kan også være litt strenge noe som er bra, det trenger vi sikkert av og til.

Mens Lise trener 2003-jentene i håndball, tar Karl Jørgen over når fotballsesongen starter.

– Det er ikke så uvanlig med ektepar hvor den ene parten er trener og den andre kanskje er foreldrekontakt. Men at et ektepar deler året mellom seg mener vi er unikt. Dere bidrar hele året og har aldri fri fra disse jentene, sa en av foreldrene som stilte opp som sjåfør.

– Stort sett enige

– Det hender at det gnistrer litt mellom trenere når den ene idretten skal overta etter den andre. Er det slik her hos dere?

– Vi er stort sett enige og overlapper sesongene på en fin måte. Og vi kan gjerne droppe en fotballtrening dersom det spilles en håndballturnering samtidig, eller motsatt, sa Steen.

– Ikke motsatt, svarte fruen med et smil før hun la til:

– Joda, vi er veldig enige om at begge idrettene er like viktig. Vi liker allsidighet.

Hun innrømmer at de har vært innom temaet om at det kanskje ikke er så bra at jentene har et ektepar som trenere i de to idrettene.

– Det er kanskje ikke så bra at de ser oss hele året, men de har lovt å si ifra om de blir lei oss, sa hun og fikk kjapt svar fra jentene.