Færre barn trenger julegave fra aksjon

– Kanskje flere har fått det bedre, håper Lana Stock.

INNSPURT: Maria Esberg og Lana Stock er glad for all støtte til Jul med mening, men sliter med å fylle behovet til alle.  Foto: Rolf Edmund Lund

nyheter

Sammen med Maria Esberg er hun i sluttspurten for prosjektet Jul med mening, en årviss offensiv for at alle innbyggere skal få julegave og en verdig julaften, med et godt måltid og fine rammer.

Færre pakker

Den foreløpige oversikten over behovene viser at nivået er omtrent som tidligere, rent bortsett fra at færre barn trenger gave. Det medfører at stabelen av gaver under treet på Thon er noe mindre enn tidligere, uten at det gjør at det totale behovet er mindre.

– Det er vanskelig å ha en klar formening om hvorfor det er slik, men vi håper at det betyr at familier og barn klarer seg bedre. Samtidig sliter vi med å få nok penger til å kjøpe tilstrekkelig med gaver til voksne og matvarer i jula, sier Lana Stock, som sammen med Conny Graumann har stått i spissen for aksjonen gjennom flere år. Lana er gravid, mens Conny er nyoperert, så behovet for flere hender har vært prekær i år.

Trenger sterke medhjelpere

Maria Esberg har tatt ansvar for å koordinere det frivillige arbeidet og hun trenger muskelkraft i begynnelsen av neste uke når alt skal pakkes og kjøres ut.

– Det er nokså tunge løft, så vi trenger assistanse fra noen som kan bære og pakke. Det er for eksempel ingen lek å bære 150 melkepakker, smiler hun, og håper noen tar kontakt på Facebook eller på hjemmesida til aksjonen.

Jul med mening er svært glad for både sponsorbidrag og donasjoner fra enkeltpersoner. Behovet har ligget på rundt 50.000 kroner, så de er ikke helt i mål når det gjelder lista med 400 navn.

– Utrolig takknemlig

– Noen knytter sitt bidrag til et ønske om at barn skal få gave, så det binder oss litt opp til behovet som er meldt inn i forhold til innkjøp av mat og gaver til voksne, forklarer Lana Stock, som håper på en liten innspurt fram mot 14. desember, som er siste frist.

– Da går vi igang med innkjøpene og i løpet av noen dager håper vi alt skal være ute til de som trenger det, sier Esberg.

For å gjøre det litt mer praktisk for folk har de nå vipps-tjeneste som gjør det mulig å bruke mobiltelefonen.

– Få med at vi er utrolig takknemlige overfor alle som bidrar, sier Stock.