– Bussene skal være himmelblå

FFR og Connex er ut, nå gjelder Snelandia.

‎STOR LEVERANSE: Raymond Pettersen og de andre hos Scania i Alta har hendene fulle med å levere nye busser til Snelandia. Hele 34 ulike Scania-modeller blir levert ut i disse dager og registrert på nyåret, for å betjene det nye kollektivtilbudet i Finnmark.   Foto: Magne Kveseth

nyheter

– Alle våre busser og båter skal profileres som «Snelandia» og bussene skal være himmelblå, fastslår kommunikasjonssjefen i fylkeskommunen, Trond Magne Henriksen.

– Hele tilbudet går under navnet Snelandia. I de nye kollektivkontraktene som gjelder fra nyttår, forsvinner alle gamle rester etter FFR, Nordtrafikk, Connex, Veolia og til dels også Boreal, selv om det er Boreal Transport Nord AS som skal operere de fleste rutene.

– Bussene blir himmelblå, med nye profileringsdetaljer foran, bak og på sidene. Alta Billakkering har levert fargen, mens Fagtrykk har levert logofolien. Ekspressbåtene får hvit grunnfarge, med fylkeskommunens fargerike element på sidene, og Snelandia-logoen sentralt plassert. Det samme vil gjelde for alle fergene, som også får fylkeskommunens nye profil tydelig markert.

Samferdselssjef Per Bjørn Holm Varsi slår fast at tilbakemeldingene på navnet Snelandia så langt har vært svært gode.

– Navnet stammer fra latin og betyr arktis eller is-land. Det blir stas med et helt nytt kollektivmateriell i fylket, sier Holm Varsi.