Kaster tvangstrøya

Berg går av som leder i Finnmark SV.

GÅR AV: Slutt som leder i Finnmark SV for Tommy Berg. 

nyheter

Tommy Berg var politikeren som satte sykehussaken på kartet for alvor da han fra kommunestyrets talerstol oppfordret velgerne å stemme på et parti som klart og tydelig ville kjempe for sykehus i Alta. Så ble han leder i Finnmark SV, som har et helt annet standpunkt i sykehussaken enn Berg og Alta SV. Nå kastet han tvangstrøya som han bare delvis innrømmer at ledervervet i Finnmark SV har vært.

– Det er ingen dramatikk knyttet til min beslutning. Årsaken er først og fremst knyttet til familiære og personlige forhold. Noen vil helst sikkert spekulere i at min avgang kan knyttes til uenighet internt i partiet når det gjelder lokalisering av sykehus, 110-sentralen eller andre kontroversielle politiske saker. Jeg vil på det mest bestemte vil avkrefte noen slik sammenheng, sier Berg til Altaposten.

Varslet partiet

Beslutningen er ikke av ny dato. Han varslet tidlig i november partiet skriftlig om at han vil gå av som leder på årsmøtet på nyåret, men vil bli sittende som leder fram til da.

– Jeg er kommet til den erkjennelse at det både for meg, familien og Finnmark SV vil det være riktig å skifte leder. Jeg ber om at valgkomiteen starter arbeidet med å finne en ny leder, var beskjeden fra Berg som avsluttet med å trekke fram lagarbeidet i Finnmark SV.

– Jeg har bare positive erfaringer med alle som har jobbet tett på meg i månedene siden jeg tok over lederklubba, og ser fram til å kunne bidra overfor en ny ledelse etter årsmøtet i 2016.

– Har din dobbeltrolle som leder både i Alta og Finnmark SV lagt en demper på deg som leder i Alta SV i blant annet sykehussaken?

– SV er blitt en del av den politiske ledelsen i Alta og vil kreve kreve at vi er tydelig og argumenterer for kommunens politikk. Det vil bli enklere for meg etter årsmøtet, men jeg representerer SV i fylkestinget og vil fortsatt ha tett kontakt med Finnmark SV, klargjør Berg.

Samlet parti

Berg har på forespørsel fra Altaposten gitt oss tilgang til e-posten hvor han informerer styret og valgkomiteen om sin avgjørelse. E-posten ble sendt ut først i november.

Her tar Berg opp også den politiske situasjonen  i partiet. Han skriver:

«Noen hektiske måneder er gått siden jeg sa ja til å stille som leder i Finnmark SV. Det har vært tøft som pappa til mange små og familiemann, men også krevende politisk. En av mine mål var å få samlet fylkespartiet slik at vi alle trekker i lag og samme retning selv om vi noen saker har ulike konklusjoner av hvor veien skal legges. Likevel, til tross for meningsforskjeller, er min opplevelse at Finnmark SV står mer samlet enn på veldig lang tid, og at vi er i stand til å håndtere uenighet internt og stå sammen utad.»

Valget avgjorde

Berg skriver videre til sine partikamerater at han og SV gjorde et godt valg lokalt, men også i fylkespolitikken, noe som har utløst at han og partiet har fått nye oppgaver.

– Jeg er kommet til den erkjennelse at det både for meg, familien og Finnmark SV vil det være riktig å skifte leder. Jeg ber om at valgkomiteen starter arbeidet med å finne en ny leder, var beskjeden fra Berg som avsluttet med å trekke fram lagarbeidet i Finnmark SV:

– Jeg har bare positive erfaringer med alle som har jobbet tett på meg i månedene siden jeg tok over lederklubba, og ser fram til å kunne bidra overfor en ny ledelse etter årsmøtet i 2016.

Det synes åpent hvem som blir ny leder i Finnmark SV. Berg overtok lederklubba etter Johnny Ingebrigtsen etter kampvotering på siste årsmøte.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter