Skeptisk til Alta-smisking

Ordføreren i Loppa har så langt null tillit til politikerne i Alta.

SKEPTISK: Ordfører i Loppa, Steinar Halvorsen, vil gjerne ha mer enn fagre løfter fra Alta.  

nyheter

Steinar Halvorsen (H) er i utgangspunktet glad for å høre at politikerne i Alta ønsker å gå videre med samarbeidsplanene og at de vil gi både Loppa det ene og det andre for å få dette til.

Mer enn fagre løfter

Det var under et folkemøte i Alta mandag kveld at flere politikere i Alta ga uttrykk for at de ønsker å se nærmere på en sammenslåing av kun Alta og Loppa. Også rådmann i Alta, Bjørn Atle Hansen mente at Alta burde prøve å få Loppa med på laget og at Alta i så måte måtte vise raushet. Marianne Haukland (H) mente at eventuelle effektiviseringsgevinster og statlige overføringer burde brukes til næringsutvikling i Loppa, og fikk støtte fra Miljøpartiets Frode Lindahl.

  – Det er veldig hyggelig, men de kan allerede nå bevise at de mener noe med de fagre ordene ved å vise solidaritet og støtte oss på viktige samfunnspørsmål, svarer Loppa-ordføreren og føyer til:

– Hvis dette bare er smisking, så er jeg skeptisk til hva de egentlig vil.

Null solidaritet

Han sier rett ut at så langt har han ingen grunn til å stole på politikerne i Nordlysbyen.

– De har vist null solidaritet med oss i samferdselspolitikken, der de på en meget egostisk måte har kjempet frem en båtrute mellom Alta og Hammerfest som ingen har nytte av, tordner han.

– Det du sier er at her har de prioritert ressurser på seg selv, som heller kunne vært brukt på en båtrute som dere på kysten kunne hatt nytte av?

– Ja, nettopp. De har stått på kravene for den ruta, selv om det rammer oss.  Så hvis de ønsker å støtte oss, kan de begynne med å bevise det allerede nå.

Venter på rapporten

Halvorsen myker opp stemninga med å understreke at han svært gjerne setter seg ned og diskuterer en eventuell sammenslåing med Alta.

– Vi kommer ingen vei med å  klappe døra igjen, så vi er nødt å prate om dette, sier ordføreren, som venter på rapporten fra konsulentselskapet PWC, som ble lagt frem i Alta i går.

– Når vi får den, vil vi kunne ta beslutninger basert på faglige råd og ikke synsing og følelser.

Hvordan blir inntektene

Både Loppa-ordføreren og politikerne i Alta avventer hva regjeringen vil gjøre med inntektssystemet til kommunene.

– Vi har fått høre at småkommunetillegget ikke skal røres, men man vet ikke. Så dette er viktig å vite før man  beslutter noe, sier Halvorsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter