Halvorsen blir ordfører i Loppa

– Veldig stort at dette gikk i orden.

MILEPÆL FOR STINA OG STEINAR: Ekteparet Halvorsen fra Sandland vet hva det vil si å bo i distriktet. – Han er rett person for Loppa, sier førstedamen.  Foto: Arne Hauge

nyheter

Fredag 30. oktober 2015 går inn i historien som en merkedag for ekteparet Stina og Steinar Halvorsen fra Sandland i Loppa. Etter tilnærmet knirkefri saksbehandling i kommunestyret, ble Steinar valgt som ny ordfører med 11 mot 4 stemmer. De fire var SV og Senterpartiet, som heller trodde seg best tjent med Ronja Garden (Sp), noe den nye sjefen tok med stor fatning.

– Vi er et kjempelag og får til det vi vil, sa Halvorsen, til applaus fra forsamlingen, og samtidig som eks-ordfører Jan-Eirik Jensen tuslet ned til gammeljobben sin i rådhusets lavere etasje.

Var skeptisk

– Veldig stort at dette gikk i orden. Det hadde jeg ikke trodd i mars i år, ikke med Høyres posisjon da, og så sterkt som Arbeiderpartiet og Kystpartiet tradisjonelt står her i kommunen, sier hustru Stina, som nå har mistet en viktig medarbeider i Sandland Brygge AS. En familiebedrift med regnskap og fisketurisme som driftsområde.

– Steinar er en utrolig bra selger som nå skal bruke sine egenskaper til beste for kommunen. Jeg har mistet driftsassistenten min, sier Stina med et smil, glad for at politikerdrømmen har gått i oppfyllelse.

– Må stå i lag

Loppa har nå fått et kommunestyre med bredere politisk fordeling, noe Steinar mener er en styrke. 12 av representantene er helt nye, tre er ringrever i faget.

– Dem skal vi bruke som mentorer framover, og jeg har et sterkt ønske om samarbeid. Samarbeid er nøkkelordet for å utvikle Loppa i rett retning. Så vi må stå i lag, framsnakke hverandre og velge våre kriger med omhu, kommenterte Steinar Halvorsen like etter at valget var gjennomført.

– Jeg tror det er svært viktig at kommunestyret har med folk fra bygdene, og nå har vi en ordfører derfra, sier Stina, som ennå ikke aner om mannen hennes blir å dagpendle til rådhuset i Øksfjord, eller leie seg et sted å bo.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter