Det er liten tvil om at sykkelrittet Arctic Race of Norway er en vinner i statsbudsjettframlegget til den blå-blå regjeringa. De foreslår å støtte sykkelrittet med inntil 15 millioner kroner per år i 2016, 2017 og 2018. Rittet er et årlig internasjonalt etapperitt over fire dager i Nord-Norge. Sykkelrittet ble arrangert for tredje gang i 2015.

Arctic Race og Norway har fått mye skryt både for selve idrettsarramengementet, men ikke minst for å profilere Nord-Norge på en fanastisk måte gjennom bred TV-dekning i nasjonale  og internasjonale kanaler med bredt nedslagsfelt. Rittet skifter etapper fra år til år, og i 2014 var flere av rittets etapper lagt til Finnmark.

At rittet nå kommer inn på statsbudsjettet med med 15 millioner er ingen stor nyhet. Regjeringskilder har lekket dette tidligere, men nå er både pengetildeling og størrelse bekreftet.

I forslaget  er det tatt forbehold om at den økonomiske støtten kan tildeles i tråd med regelverket i EØS-avtalen. Arctic race of Norway er et årlig internasjonalt etapperitt over fire dager/etapper på landeveissykkel i Nord-Norge. Sykkelrittet ble arrangert for tredje gang i 2015.