Derfor fikk du Ruijan Kaiku i posten

Fungerende redaktør Heidi Nilima Monsen viser stolt frem jubileumsutgaven av avisa.  Foto: Bjarne Krogstad

nyheter

Skulle du åpne postkassen i dag og lure på hvorfor du har fått en avis du ikke har bestilt, kan fungerende redaktør Heidi Nilima Monsen fortelle at det er fordi avisen fyller 20 år i morgen. 

I anledning jubileet til den kvenske avisa får alle i Alta jubileumsavisen sammen med dagens utgave av Altaposten, og inviteres samtidig til kake på selveste bursdagen.

– Tirsdag, inviterer vi alle på kake i kantinen til Altaposten mellom klokken 11 og 14, og alle er hjertelige velkomne til å spise kake, forteller Monsen.

Hva ønsker fungerende redaktør seg til bursdagen?

– Ønsker meg mange nye lesere, håper at folk leser gjennom avisa og blir litt mer beviste og interesserte i det kvenske.

Avisen har gjennom årene arbeidet for og frontet det kvenske språket i media etter at NRK i sin tid sluttet å satse på kvensk og finsk. Redaktør Liisa Koivulehto ga ut det første nummeret av avisen 6. oktober 1995 og minnene sitter fortsatt sterkt:

– Jeg kan fortsatt huske lykken av å kjenne lukten av de første nytrykte avisene, og hvordan det var å se avisa ferdig, sier Koivulehto til Ruijan Kaiku.