Lover funky stemning

Over 40 damer skal glede altaværingene med 70-talls disco og funk i Alta kultursal.

DIRIGERER FUNK: Marit Karlsen skal dirigere under konserten som har fått navnet Funky Music. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwadel) 

KLAR FOR DISCOFEBER: 40 sangglade damer fra Loppa, Alta, Hammerfest og Nordkapp skal fremføre låter fra 70- tallet med disco og funk på menyen. (Arkivfoto)  

kultur

Konserten har de kalt Funky Music og dirigenten Marit Karlsen lover en helaften i discoens og funkens tegn.

– Jeg garanterer at det kommer til å bli skikkelig stemning og høy partyfaktor når 40 damer inntar scenen i Alta Kultursal, lover Karlsen.

20 funky nummer

– Vi har hatt to øvingshelger og nå til helgen, som er vår tredje helg sammen, blir det konsert i både Alta og Hammerfest. Det har vært veldig intensivt, som gjør sitt til at hver sanger ansvarliggjøres til å lære seg sangene godt, sier Karlsen.

På konserten skal publikum få høre 20 låter med innhold fra funk– og discosjangrene.

– Noen av damene er veldig korvante, og noen erfarer faktisk sin første korkonsert, så det blir spennende. Vi skal kle oss i tidsriktige klær og det kommer garantert til å bli bra stemning, mener Karlsen, som også var dirigent for et annet damekor som har fremført de samme sangene i østfylket.

Doblet antall i Alta

I Alta og Hammerfest er det dog dobbelt så mange sangere på scenen enn det var i østfylket forrige helg.

  – I Vadsø og Kirkenes var det stinn brakke. Jeg håper altaværingene kommer, for med 40 sangglade damer på scenen, kommer dette til å bli veldig bra. Det skal også bli ekstra kult å gjøre dette showet på hjemmebane. Alta kultursal med sine flotte medarbeidere kommer garantert også til å lage et flott lysshow og god lyd, sier Karlsen.

Stort prosjekt

Jonny Grimsø som er leder i Norges Korforbund i Finnmark, sier showene i Kirkenes og Vadsø ble en suksess og han regner med at de blir like bra i Alta og Hammerfest.

– Forestillingene i Kirkenes og Vadsø hadde med kvinnelige sangere fra Nesseby, Tana, Vadsø og Kirkenes. Det kommer til å bli minst like bra i vestfylket. Det var bortimot fullt på begge konsertene i øst. Det er kun damer som synger på disse showene, og ettersom Finnmark er såpass stort, så har vi måttet dele opp prosjektet med damer fra øst- og vestfylket. Showet er opprinnelig et prosjekt som pågår fra Helgeland og nordover i regi av Norges Korforbund Nord, opplyser Grimsø.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur