Blodig syk filmhumor

De blodtørstige nazizombiene i «Død Snø 2» spruter ut enda mer gørr enn i første filmen. Men det er bare på gøy...

MORBID HUMOR: Ikke la deg skremme av dette blodige bildet. «Død snø 2» er nemlig overraskende morsom.  

5

Død Snø 2

Tommy Wirkola

Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Kristoffer Joner, Amrita Acharia, Hallvard Holmen, Martin Starr, Ingrid Haas, Jocelyn DeBoer, Ørjan Gamst og Derek Mears.

15

1 time og 41 minutt

kultur

«Død Snø 2» tar opp tråden der førstefilmen sluttet. Martin som var den eneste overlevende fra zombiearmeens blodbad i førstefilmen, våkner på sykehuset hvor legene har erstattet den avrevne armen hans med armen til zombieføreren Herzog, som karikeres av altaværingen Ørjan Gamst. I beste mening har legene ved sykehuset sydd på en arm som de ikke visste tilhørte Herzog. Det betyr at stakkars Martin nå fått en arm med litt spesielle krefter.

Sist gang herjet zombiene i Øksfjordfjellene. Denne gang har bygda Talvik fått en sentral plass i historien. Mer vil jeg ikke røpe for de som skal se filmen.

Filmen er i sjangeren splatter, som ofte inneholder mye gørr, blod og humor.  Og Wirkola er kongetro mot sjangeren. Du vil nemlig få se en symfoni av ekstremt overdreven vold, som ikke er for sarte sjeler. Du er herved advart. Men, til tross for alle de blodige scenene, så er det ingen ren voldsfilm. Mye av historiens kjerne bygger nemlig på morbid humor, veldig mange morsomme scener, artige replikker og mengder med «punchlines», som bokstavelig talt spys ut på løpende bånd fra start til slutt. Det første man merker når filmen starter, er at produksjonen er mye mer påkostet enn i eneren og effektene er gode. Klippingen har også en mye bedre flyt enn i førstefilmen og alle skuespillerprestasjonene er merkbart bedre.  

Lyden i filmen er også utrolig heftig og knakende god. For å få fullt utbytte av både lyd og bilde, så bør den også skues på stort lerret med kraftige høyttalere, det er da scenene og lydkulissene kommer til sin rett. Filmen har fått 15-års aldergrense, og selv om den inneholder tonnevis med blod, utrevne tarmer og sykt overdreven voldbruk, så tror jeg de fleste 15-åringer og eldre garde vil le godt fra første til siste scene.

Filmen har premiere torsdag kveld på Aurora kino i Alta.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur