– Alta-aksjonen kostet ham dyrt

Alfred Nilsen åpner seg i ny dokumentar.

kultur

Frontmann for Alta-aksjonen Alfred Nilsen har i en ny dokumentar av Kurt Stormo åpnet seg om konsekvensene av den dramatiske tiden i Altas historie.

– Han forteller om hva dette kostet ham på det private plan. Dette er Alfred Nilsens historie, sier Stormo, som gleder seg til å vise frem dokumentaren for første gang i kveld på Alta museum. Klokka 19.00 vises filmen.

– Det er laget mange dokumentarer om Alta-aksjonen, men jeg savnet en som tok for seg Alfred Nilsens perspektiv. Derfor har jeg prøvd å få frem hvilke verdier han sto for og bygde på. Jeg føler jeg har lyktes med å få frem historien hans, sier Stormo.

Han har tatt for seg både Nilsens bakgrunn og oppvekst, og tilnærmingen hans til selve folkeaksjonen.

– Nilsen byr på seg selv i denne dokumentaren, og forteller om sin bakgrunn på en måte han ikke har gjort tidligere, mener Stormo.

Se trailer av kortfilmen i vinduet øverst i artikkelen!

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur