Lars Richard Olsen"/>

Himmelsk kor

Selv om det er flere dager igjen av påsken, tillater vi oss å kåre Sámi jienat til årets opptur i Kautokeino.

6

SUKSESS: Aslak Krokmo var solist i joiken Nuewje hvor bjeffing og andre dyrelyder sto i sentrum. 

kultur

Sámi jienat

Sted: Báktehárji

Tid: Torsdag

Publikum: Rundt 300Ståpels, tårer i øynene, latter og ettertanke. Alt dette og mer ble lokket fram fra publikum da Sámi jienat under ledelse av Frode Fjellheim holdt konsert i idrettshallen Báktehárji torsdag kveld.

Rammen var perfekt. Hilde Skancke Pedersen var ansvarlig for scenografien, mens lyd og lyskontrollen som vanlig var perfekt i idrettshallen. Sjelden har jeg hørt så god lyd som dette på noen konsert.

Men det viktigste torsdag kveld var selvsagt koret. Medlemmene så virkelig ut til å kose seg på scenen, og arbeidet med Frode Fjellheim må kunne kalles en suksess. Flere store nummer kom publikums vei, blant annet i joiken Nuewje med Aslak Krokmo som fantastisk solist.

Vele vele, joiken som beskriver livet på Räjnnobuoldan (reingjeterbakken) var også et av de virkelige høydepunktene.

Sámi jienat ble stiftet i 2002 og har medlemmer fra Norge, Sverige og Finland. I år har koret fått god støtte fra påskefestivalen i Kautokeino hvor medlemmene og innleid dirigent Frode Fjellheim sammen har skapt magi. Intet mindre.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur