Lars Richard Olsen"/>

Blytung rapsuksess

Rapperen Amok fra Enare vrenger musikken.

6

  Foto: Lars Richard Olsen

kultur

Amoc

Sted: Buletjavri

Tid: Torsdag

Publikum: Rundt 100– Først blir du stående og måpe, så kjenner du at musikken tar tak. Etter hvert får du kanskje også lyst til å drepe noen.

Sånn fikk jeg først beskrevet musikken til Amoc, eller Olen Mikkal Morottaja som han også heter fra Enare.

På coveret av sin siste plate står han med klovnesminke og ser rett så skummel ut. I person på scenen er han ikke fullt så fryktinngytende, men en nesten overjordisk kraft har han likevel i stemmen.

Amoc rapper som om stemmen banker stål. Jeg har aldri hørt noe lignende, i alle fall ikke live, og resultatet er at det nesten ikke lar seg gjøre å holde oppmerksomheten på noe annet.

Amoc kom mannssterk til Kautokeino, og til slutt står fem rappere på scenen. Først trodde jeg at det ikke skulle gå så veldig bra. Kompiskjøring i rapkonserter kan lett bli løse og lett ukoordinerte greier, men ikke her.

For mens Amoc er hammeren som slår jernet på plass, er hans kumpaner kull, ambolt og smed. Alt passer, og det er blytungt.

Beats og musikk passer inn med de harde ordene. Pompøst og herlig. Se Amoc live. Det er en kommando.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur