Lars Richard Olsen"/>

– En strek i regninga

Kill Buljo har fått 15 års aldersgrense fra Filmtilsynet. Distributørene forstår ingen ting.

IKKE FOR BARN: Kill Bukjo fikk 15 års-aldersgrense. 

kultur

Regissør Tommy Wirkola har laget Kill Buljo slik at barn helt ned til 11 år kunne se den. Dommen fra Filmtilsynet er derimot en annen. Her er begrunnelsen:

«Til tross for en parodisk ramme er beskrivelsene av blodige voldshandlinger, tilsynelatende voldtekter og et seksualisert språk så nærgående og grove, at filmen får 15-årsgrense.»

– Dette er en strek i regninga. Akkurat nå vet jeg ikke om det kommer til å ha så mye å si på besøkstallene, men det er uansett ikke noe vi trodde skulle skje, sier Kjetil Omberg i Oro Film.

Selskapet mener at filmen vil appellere til aldersgruppen mellom 11 og 40 år.

Omberg sier at han i forhold til begrunnelsen kunne ha forstått aldersgrensen, men sett i forhold til andre filmers aldersgrense, rimer ikke 15 år, mener han.

– Filmer som American Pie, South Park og Ringenes Herre har alle fått 11 års aldersgrense. Ringenes Herre inneholder for eksempel mye mer blod og vold enn Kill Buljo. Hadde Filmtilsynet vært konsekvente ville jeg ikke sagt noe, men det er de ikke, sier Omberg. Han tror at språket kan ha noe å si for aldersgrensen.

– De andre filmene er på engelsk, mens dette er en film på norsk. Det er mulig det virker sterkere da, sier Omberg.

Han og selskapet vil i samråd med filmskaperne se på om de vil anke tilsynets vedtak om 15 års aldersgrense.

Kill Buljo har premiere i Alta i morgen. Av i alt 26 filmkopier, er 13 nå i Nord-Norge til premiereuka.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur