Hyller hjembyen på debutplaten

John-Kåre Hansen er klar med sin første soloplate.

INSTRUMENTALDEBUT: Jazzmusikeren og altaværingen John-Kåre Hansen er fornøyd med sin første instrumentalplate.  

kultur

Jazzmusikeren og altaværingen får skryt fra jazzlegende på det som er hans første instrumentalplate.

- Utrolig flott tilbakemelding

Den amerikanske stjernegitaristen og jazzmusikerne John Scofield har nemlig fått tyvlytte på en låt på det kommende albumet.

– Han har fått høre en låt som heter Bright Night som er med på nyskiva, og han sendte meg en e-post der han skrev at han likte den veldig godt. Det var en utrolig flott tilbakemelding fra en av mine store jazzidoler, sier Hansen.

Selv er han fornøyd med lydbildet:

– Jeg er veldig fornøyd med sounden på utgivelsen som kommer for salg 14. juni. Musikerne som er med på plata er Eivind Valnes på piano, Roger Arntzen på bass og Arnfinn Bergrabb på trommer. De er håndplukket fordi de er eminente musikere, som virkelig har gitt låtene et herlig sound og groove, sier Hansen.

Nordnorsk sound

Utgivelsen inneholder åtte låter som alle er komponert av Hansen.

– Låtene har jeg laget over en periode på 3-4 år og alt ble spilt inn live over en helg i Bodø. Det har vært veldig givende å være komponist også, noe jeg setter mer og mer pris på. Jeg liker det mollstemte og melodiske, noe jeg tror lytterne vil høre, mener Hansen.

Siste låten på plata har fått tittelen Alta.

– De fleste låtene har nordnorske titler. En heter for eksempel Wintersong og siste låten heter faktisk Alta. Det var naturlig ettersom den låten har mange taktskifter og masse energi. Temaet er basert på et joiketema blandet med jazz og masse improvisasjon. Dessuten skifter den fra hurtige beats til rolige temaer. Den låten er min musikalske tolkning og opplevelse av Alta, forklarer Hansen.    

27. juni skal Hansen og musikerne holde plateslippkonsert under festspillene i Nord-Norge.

– Det er en konsert vi alle i bandet gleder oss til. Jeg har også mottatt festpillenes turnéstipend på  100.000 kroner for turnévirksomhet i år. Og i november skal vi besøke flere steder i Finnmark, avrunder Hansen.