Kita Eilertsen"/>

Mottok Edvard-prisen

Den samiske artisten Johan Sara jr har mottatt Edvard-prisen i åpen klasse.
kultur

- Det er stort, en stor ære og kjempeartig for meg. Jeg har holdt på med denne produksjonen i ti år, sier Johan Sara jr til Altaposten.

Det er for det andre albumet i en trilogi, nemlig «Transmission - Rievdadus» han har fått TONO-prisen i åpen klasse. Prisen henger svært høyt hos norske artister. Prisen består av en statuett, diplom og en sjekk på 50.000 kroner, som hjelper litt på.Enormt moro

- Når man har lagt ned så mye arbeid i noe, er det ekstra morsomt å få en sånn pris. Enormt moro å få så mye fokus på det jeg gjør, sier Johan Sara jr.

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavsmenn og -kvinner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.Overrakt på riksscenen

Prisen ble overrakt på riksscenen for folkemusikk, joik og dans i Oslo, av TONOs styreleder Ragnar Bjerkreim.

- Fra første sekund pirrer Johan Sara jr. nysgjerrigheten vår, sa prisutdeler Ragnar Bjerkreim, styreleder i TONO, på Riksscenen.

Dette skriver NRK Sameradioen.

- Lydlandskap med naturlyd, stemmer, pust og sporadiske tunge rytmelenker smelter sammen til en spennende musikk. Den er uforutsigbar, sa han videre.

- Akkurat der og da visste jeg ikke hva jeg skulle si. Men jeg takket juryen for avgjørelsen, forklarer Johan Sara jr.

Han sier prisen inspirerer til videre arbeid med prosjektene.Konsert med nubier

Utdelingen av Edvard-prisen skjedde i forbindelse med Ultimofestivalen. Johan Sara jr holdt også en konsert, sammen med nubier, et nomadefolk i Egypt.

- Da møttes en eldre sanger fra dette folkeslaget og Ole Larsen Gaino og det var veldig flott, forklarer den ferske samiske prisvinneren.