Lars Richard Olsen"/>

Bluesen er fullbooket

Med Hot Roof og Elin Kåven er alle de 13 bandene klare for Alta soul- og bluesfestival.

  Foto: pressefoto

kultur

I går ble programmet til årets bluesfestival endelig klart. Festivalsjef Stig Anton Eliassen ser nå fram til en festival som i større grad enn tidligere også skal appellere til de unge.

Blant de siste bandene som utfyller programmet med 13 artister finner vi det samiske stjerneskuddet Elin Kåven som spilte under Borealis vinterfestival. Også Hot Roof fra Hammerfest tar turen til Alta i perioden 2. til 4. juni.

- Hot roof fra Hammerfest startet opp i 2009 og har siden finpusset rockabillystilen, både musikalsk og visuelt. Med brylkrem og ståbass og 50-tallsklær er stilen hundre prosent gjennomført, sier Eliassen.

Gjengen spiller velkjente låter fra sjangeren med covere av artister som Brian Setzer og Stray Cats.

Festivalen samlet i fjor over 9.000 besøkende i Alta og har over 100 frivillige entusiaster på arrangementet som startet opp i 2004.

- Vi har nå et budsjett på over 2 millioner kroner og satser både på lokale talenter og store navn utenfra. Nytt i år er flere band som vil trekke unge folk, eksempelvis Erik og Kriss, sier Eliassen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur