Lars Richard Olsen"/>

Gleder seg til blueslegender

Han skjenke og Ivan Olsen slår på stortromma og henter Vidar Busk til konsert.

  Foto: Pressefoto

  Foto: Pressefoto

  Foto: Pressefoto

kultur

Det hele skjer 22. januar når gitarvirtuos Vidar Busk og bottleneck gitarist Daniel Eriksen slår seg sammen på scenen.

– Det blir et av de virkelig store høydepunktene på musikkalenderen for vår del dette året, sier Ivan Olsen.

Han lover en eksplosiv blanding av blues, vintage rock 'n roll og soul. Bevæpnet med Dobro, barytonstrenger, trampeboks og et repertoar bestående av blueshistoriens godbiter, samt egne låter fra Busk og Eriksens respektive diskografier, leverer gitaristene et helaftens show få andre kan matche.

Framtid og nåtid

– Daniel Eriksen er kjent som en dyktig slidegitarist med fremtiden foran seg. Han har turnert Europa rundt med sin delta- og klassiske New Orléans blues, sier Olsen.

Eriksen gav i 2006 ut platen "Ya Ya" til fantastiske kritikker. I 2010 kom oppfølgeren "Muddy Days" som befestet hans rykte som en solid blues artist med noe å melde

Vidar Busk dro til USA som 15 åring for å spille med den amerikanske artisten Rock Bottom. Her utviklet han en enorm teknikk og rutine som livemusiker.

Prisbelønt

Busk har mange album på samvittigheten og har mottatt Spellemannsprisen to ganger, samt Notodden Bluesfestivals Bluespris og Telemark Fylkeskommunes Kulturpris. Busk regnes i dag som en av de fremste gitarister i Norge. Konstant turnerende med mye god musikk i bagasjen. Han har bevist at man ikke trenger være født i USA for å spille blues i verdensklasse.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur