Lars Richard Olsen"/>

Klubbdebut for «superband»

Saivu fra Karasjok har med seg kremen av rockemusikere til Alta.
kultur

Det siste året har vi blitt kjent for bandprosjektet Saivu fra Karasjok med Lasse Kvernmo i spissen. Spesielt ble det fokus da han stilte opp på Midnattsrocken med Guns n? Roses-gitarist Richard Fortus.

I februar klubbdebuterer Saivu på Aronnesrocken rockeklubb på City Scene i Alta, fredag 11. Februar. Dagen etter drar gjengen til Redrum i Hammerfest. Og i mer eller mindre kjent Saivu-stil skal det ikke stå på kvaliteten på bandet.

Kvernmo får blant annet med seg Kautokeinos store sønn, Jan Ole Kristensen på gitar. I tillegg kan bør bandmedlem som Aleksander Villnes fra Animal Alpha, Kim Norbæk fra Span og Stian Kårstad i Gorgoroth også nevnes.

Promohjelp

Tidligere i vinter ble det mye blest rundt Saivu, da debut EPen fikk uventet promoteringshjelp på lanseringsdagen. Ingen ringere enn Guns n' Roses la ut en melding på både sin Twitter- og Facebookprofil, og oppmuntret sine 4,5 millioner tilhengere til å sjekke ut Saivu.

Dette blir den andre konserten under paraplyen Aronnesrocken Rockeklubb.

? Vi ønsker aktivitet hele året. Jeg vet av erfaring at ingen har skade av å gå på konsert en gang i uken, så hvorfor skal man ikke klare det i Alta? Vi har som mål å sette opp en klubbkonsert minst annenhver måned, for vi er jo veldig klare over helgevanene til Altaværingene i Scootersesongen. Men, vi er ekstremt glade for å ha med en Finnmarking. Og det er få mer spennende enn nettopp Saivu i år, forteller Torgeir Ekeland i Aronnesrocken

Åpner med Kråkesølv

Første konsert Aronnesrocken står bak i 2011 er Kråkesølv, som spiller på City Scene onsdag 26. Januar. Dette er ikke del av rockeklubben, som heller fokuserer på mindre konserter.

? Det er ikke ofte vi arrangerer noe så stort som Kråkesølv på en ukedag, men vi ønsker å vise og bevise at å gå på konsert ikke er synonymt med å drikke seg full. Vi starter konserten klokken 21, og folk er hjemme til 23. Dette vil bli et høydepunkt i år, uten tvil, sier Ekeland.

? Vi har vært heldige å fått til avtale med City scene, og siden konserten er på en onsdag vil ungdom under 18 år også få mulighet til å komme, da i følge med verge, sier Ekeland.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur