Lars Richard Olsen"/>

Spent på premieren

Trine Lise Olsen hadde sin revypremiere i Alta. I morgen vises første episode av «Lille Billefjord»

  Foto: privat

kultur

Året er 1994 og en noe yngre versjon av Trine Lise Olsen står på russerevyscenen i Alta. Den gang hadde hun ikke peiling på hva som var i vente drøye 15 år senere: Som vinner av «Den norske humor» har hun denne uken premiere på egen tv-serie på NRK, «Lille Billefjord».

– Jeg husker at jeg var fotballspiller i Oluf-skikkelse, sier Olsen som blir overrasket når hun hører at det ikke lenger er russerevy i Alta.

Minnene fra tiden i Alta er sterke.

– Jeg trivdes, og fikk de beste vennene mine i hele verden på skolen der.

Like harmonisk er ikke tiden før tv-premieren. Det står dårlig til med både matlyst og søvn.

– Jeg er kjempespent. Jeg er sulten men spiser ikke. Jeg lurer veldig på hva folk kommer til å tenke om serien, og håper de har i bakhodet at det er mitt første program.

Amatører

I en uke i august var Olsen og NRK i Billefjord for å spille inn serien. Der stilte lokalbefolkningen villig opp på hjemstedet. Innspillingen var premien hun fikk for å vinne «Den norske humor».

– Det var superherlig. NRK-folkene var bare koselige, og folk i Porsanger er bare sinnssykt kule. De stilte opp uten problemer og var helt rå.

Hun sier at man ser at serien befolkes av amatører, men at det gjør programmet koselig. Komikeren har fått smaken på humor-tv, og håper at hun får lage mer i tiden som kommer. Det er allerede klart at hun skal lage mer tv sammen med Truls Svendsen.

Fosterbarn

Komikeren lever i dag av å være morsom, og reiser mye fra sin base i Tromsø.

– Jeg farter rundt på ulike konferanser og julebord i tillegg til alt annet. Det er dette jeg har lyst til å holde på med, sier hun.

Humoren hennes sparker hverken nedover eller oppover.

– Jeg sparker bortover. Jeg er nok litt på kanten og sort i humoren og liker at det er absurd. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn, men man bruker det man opplever. Jeg er fosterbarn og har vært gjennom hele den greia. Det har nok påvirket meg og min måte å se livet på, sier hun.

Til slutt vil hun oppfordre alle til å se programmet hvor hun spiller en rekke hovedroller.

– Det er en kombinasjon av «Himmelblå» og «Little Britain» har noen sagt. Litt som «Borettslaget» kanskje, bare i Billefjord, sier Trine Lise Olsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur