Liv AS Pedersen"/>

En bygdeskål for Kauto Live

Gaute Ormåsen spøkte om bygda og skålte i en times tid under Kauto Live 2010.

4

Kauto Live

Maras-teltet

Gaute Ormåsen

Publikum: 150

kultur

Se flere bilder fra Kauto Live her

Med pilsen framme og et spøkefullt smil om munnen – entret Ormåsen scenen, sammen med lokalt sammensatt band, i Kautokeino fredag. Med seg hadde han gitaristene Jan Ole Kristensen og Roger Ludvigsen, Einar Leinonen på bass, Magnus Langli på synth og Dag Jarle Nilsen på trommer. Repertoaret var i stor grad hentet fra 2008-plata «Drømmesang», som ble krydret med finalelåta «Kjærlighet er mer enn forelskelse» som de fleste grandprixfans kjenner igjen fra hans deltakelse i 2010.

Gaute Ormåsen er gutten fra Brummundal som ble kjent over natten da han deltok i den første runden av Idol på TV2. Siden dette har den nå 27 år gamle bygdegutten bodd og levd i Oslo, noe som har satt sitt preg på han. Han brukte enhver anledning til å fortelle hvordan det føltes å komme til bygda fra storbyen, og det toppet seg da han innrømmet å være skuffet over at det var hus i Kautokeino.

– Tenke seg til at jeg kun er noen få timer unna Oslo. Dette er virkelig bygda, sa han til de fremmøtte før han skålte ? gang på gang.

Om Bygde-Gaute mente at det var hyggelig eller stusselig å komme til Bygde-Norge, vet vi ikke. Det vi derimot vet er at Gaute kunne sangene sine, og at bandet kunne repertoaret – selv om Roger Ludvigsen måtte finstudere arkene på notestativet, sittende under konserten. Det låt bra, damene som flokket seg og hylte foran scenen var glade og stemningen under Kauto Live var god.

Gaute var en aldri så liten verdensstjerne på plass i Kautokeino – og vi synes han var verdt billetten. Gutten er jo fin å se på og får ungjentehjertene til å slå litt raskere. Det vi reagerte på var imidlertid at popstjerna fra Brummundal holdt hardt fast i ølboksen under konserten. Hadde dette vært en rølpekonsert i et bakgårdskvarter, så hadde vi ikke reagert. Når det er smørsangeren fra TV2 seriene Hotell Cæsar, Skal vi danse og Idol, så er det noe som skurrer og vi mister litt troen på han. Heldigvis kunne han tekstene og bevegelsene på rams.

Vi må få skryte av musikerne. De hadde øvd, det hørte vi. Avslutningen med låta «Du Jeg = Vi» hadde noen solopartier på Langlis synth som fikk oss til å glemme at vi var på Gaute-konsert i Kautokeino.

Se flere bilder fra Kauto Live her

Relaterte saker: